Voor sommigen is het potje voetbal het hoogst haalbare, anderen dromen er dan weer van om elke zaterdag of zondag (of misschien wel allebei?) paraat te staan voor het fluiten van een goede voetbalpot. Het zijn van een goede scheidsrechter kan eigenlijk wel worden beschouwd als sport an sich, maar wat heb je nou nodig om een goede scheidsrechter te zijn? Welke benodigdheden mag je echt niet missen in jouw scheidsrechters outfit? Lees snel met ons mee voor de belangrijkste benodigdheden voor een potje fluiten! 

Verplichte accessoires

Tijdens het fluiten van een voetbalwedstrijd zijn er een aantal accessoires van groot belang; ze zijn zelfs verplicht om bij je te dragen wanneer je een wedstrijd scheidsrechtert (let wel: bij amateurwedstrijden hoeft het niet zo te zijn dat je deze accessoires bij je hebt, dit dien je te overleggen met de club!). Om te beginnen is het natuurlijk van grootst belang dat je een fluit bij je draagt; zo kan je spelers tot de orde roepen wanneer er een overtreding wordt gemaakt.

Ten tweede, is het bij je dragen van een gele en rode kaart van belang. Een derde accessoire? Het bij je dragen van een scoreblok, zodat je kan opschrijven wat de stand is gedurende wedstrijd, en eventueel ook kan noteren welke spelers je een gele of rode kaart hebt gegeven. Tot slot; een muntstuk. Hoe bepaal je anders welk team de aftrap van de wedstrijd mag doen?

Scheidsrechter
Scheidsrechter

Overige accessoires

Naast bovenstaande benodigdheden voor het leiden van een goede voetbalwedstrijd, zijn er nog een aantal andere benodigdheden die handig kunnen zijn aan de start van een voetbalwedstrijd. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan scheidsrechter horloges. Hiermee kan je nauwkeurig de tijd tijdens de wedstrijd bijhouden en weet je zeker dat je op het juiste moment affluit. Met een scheidsrechter horloge kan je de tijd stopzetten wanneer er een vertraging in het spel is, zoals wanneer er een speler geblesseerd raakt. Daarnaast kan je er als scheidsrechter voor kiezen een spuitbus op zak te hebben; hiermee kan je een lijn trekken waar de spelers van het team niet overheen mogen in het geval van een vrije trap. Op deze manier kan de scheidsrechter ook aangeven waar een overtreding is begaan. Het schuim wat vrijkomt uit een spuitbus verdwijnt vanzelf na een aantal minuten; dit zal het verdere potje voetbal dus niet in de weg staan. 


Tip: kijk voor de benodigde scheidsrechter benodigdheden eens op soccerconcepts.nl; daar vindt je gegarandeerd jouw scheidsrechters tenue!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here