Het aanleggen van paden of een terras in de tuin vereist kennis en ervaring. Maar daarnaast is het ook belangrijk om de juiste tools te gebruiken voor het bestraten van jouw looppaden of buitenzitje. Het gebruiken van deze tools maakt het bestraten gemakkelijker en het zorgt voor een uiteindelijk beter en duurzamer resultaat. Ontdek welke apparatuur jij kunt gebruiken voor strak en goed aangelegd straatwerk!

Touwtjes en (houten) paaltjes

Om de afmetingen en grootte van een terras of pad te bepalen, is het gebruiken van paaltjes en touwtjes ideaal. Zo weet je precies waar de stenen moeten liggen en hoe dit er qua grootte ongeveer uit komt te zien. Je kunt dit eenvoudig doen door houten paaltjes op bepaalde afstanden in de grond te slaan met een rubberen hamer. Kies wel voor een opvallend gekleurd touw zodat je makkelijker de omtrek kunt zien en meten. Ook is dit voor andere familieleden of voorbijgangers een markeerpunt dat je hier bezig bent met een straatwerk project.

Spades, schoppen of ander gereedschap

Wanneer het gaat om het aanleggen van een groot of dieper liggend stuk straatwerk worden meestal graafmachines ingezet. Maar wanneer het gaat om kleinere oppervlaktes kom je bijvoorbeeld met een spade of schop een heel eind. Kies voor een spade van degelijke kwaliteit waardoor jij gemakkelijk en vaker de tuin kunt uitgraven. Houd hierbij wel rekening met de uitgraaf diepte.

Opsluitbanden

Voor veel sierstraatwerk wordt gekozen voor opsluitbanden. Deze banden zorgen er voor dat het straatwerk lang en goed blijft liggen. Door neerslag of verschuivend zand kunnen stenen of tegels namelijk anders gaan liggen waardoor het straatwerk scheef kan gaan liggen. Ook door gewicht op de stenen of tegels door bijvoorbeeld een auto heeft invloed op de ligging van de stenen. Door de opsluitbanden voorkom je dit.

Waterpas of rei

Om de tegels of stenen glad en waterpas te kunnen leggen, heb je een waterpas of rei nodig. Wanneer je deze tool niet gebruikt, weet je niet of jouw straatwerk goed komt te liggen. Dit heeft invloed op de verzakking en het afvoeren van water. Maak dus eerst de ondergrond glad, strak en waterpas om dit soort problemen te voorkomen.

Trilplaten

De stenen moeten goed liggen en de kans op verzakking moet zo goed mogelijk voorkomen worden. Dit kan onder andere door het aantrillen van de bestrating. Met behulp van een trilplaat voor bestrating kun je een luchtbel insluiting voorkomen. Dit is namelijk de oorzaak van verligging van de stenen of tegels. Zo creëer je een strak resultaat voor de korte en lange termijn! Ben jij op zoek naar een degelijke trilplaat die bijdraagt aan een perfect gestraat tuinpad of terras? Ontdek dan de verschillende trilplaten van Visser & Visser

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here