Bananenplanten zijn een prachtige, onderhoudsarme aanwinst voor elk huis. Met hun mooie bladeren en heerlijke vruchten is het geen wonder dat bananenplanten zo populair zijn! Maar wist je dat er tientallen verschillende soorten bananenplanten zijn? Van dwerg variëteiten tot grote bomen, er is zeker een bananenplant die perfect is voor jouw huis. Laten we de verschillende soorten bananenplanten en verzorgingstips bekijken. 

Bananenplanten zijn er in alle vormen, maten en kleuren. Hier zijn enkele van de meest populaire variëteiten: 

Dwerg Cavendish 

Dit is een van de meest voorkomende soorten bananenplanten, en het is ook een van de gemakkelijkste om te kweken. Hij heeft prachtige diepgroene bladeren die wel een meter lang kunnen worden. De Dwerg Cavendish produceert kleine gele bananen met een zoete smaak. 

Musa Basjoo 

Dit type bananenplant is winterhard en kan temperaturen tot nul graden Fahrenheit overleven! Hij heeft grote blauwgroene bladeren die wel een meter lang kunnen worden en zijn vruchten hebben een aardse smaak. 

Musa Velutina 

Dit type bananenplant komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en heeft fluweelroze bloemen die een aangename geur verspreiden. De vruchten hebben een romige textuur en een milde smaak. 

Musa Acuminata 

Dit type bananenplant groeit in het wild in Zuid-Azië en Zuidoost-Azië en heeft 12 meter lange bladeren die hun eigen gewicht kunnen dragen! De vruchten hebben een intense zoetheid met een vleugje vanille of karamel smaak.   

Huisplanten
Huisplanten

Verzorgingstips voor bananenplanten 

Bananenplanten zijn relatief gemakkelijk te verzorgen, maar ze vereisen wel enig onderhoud als je wil dat ze goed gedijen in jouw huis! Hier zijn enkele eenvoudige tips voor de verzorging van je bananenplant:   

– Plant je banaan in goed drainerende grond (idealiter iets als kokos) op een zonnige plek buiten of in een binnenbak met veel ruimte voor groei.   

– Geef je banaan één of twee keer per week diep water (vaker bij warm weer), maar let op dat je hem niet te veel water geeft, want dat kan leiden tot wortelrot of andere ziekten.   

– Bemest je banaan tijdens het groeiseizoen om de paar weken met vloeibare meststof of compostthee; dit helpt je plant gezond te houden door essentiële voedingsstoffen te leveren zoals stikstof, fosfor, kalium enz.  

– Bescherm de buitenbananen tegen koude temperaturen door ze te bedekken met dekens of plastic zeilen; zo blijven ze warm tijdens koude nachten wanneer de temperatuur onder het vriespunt zakt.   

– Snoei van tijd tot tijd de dode bladeren weg; zo blijft je plant er netjes en verzorgd uitzien en wordt nieuwe groei gestimuleerd! Klik hier voor meer informatie over de bananenplant!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here