In de meeste gemeentes en plaatsen zijn de GFT-containers of kliko’s groen of hebben zij een wat donkere, grijze kleur. Toch kunnen ze ondanks die schutkleuren in het oog springen. En dat is natuurlijk niet zo mooi als je een tuinontwerp of specifieke tuininrichting nastreeft. Daarom werken veel mensen hun containers weg in de tuin. Dat gebeurt op een hoop ingenieuze manieren. Laat je vooral inspireren door onze verschillende tips en werk ook jouw container op een unieke of passende manier weg, zonder afbreuk aan je tuinontwerp te doen.

Container wegwerken in de tuin
Ook een bloembak kan prima dienen als manier om de container in je tuin weg te werken.

Container wegwerken achter een haag of heg

Een haagje met daarachter de kliko is een prima optie die we al vaker hebben gezien. Zeker planten die mooi winterhard en groen blijven, zorgen voor een volle dichte haag die je kliko goed camoufleert. We raden het aan om jonge scheuten haagplanten of al halfvolgroeide planten te kiezen. Deze plant je dan (al dan niet om een bestraat stukje) in een vierkantje aan. Laat een zijde open om je kliko naar buiten te rijden als de vuilniswagen langskomt. Haagsoorten die hiervoor prima geschikt zijn: Laurier, Buxus, Taxus, Beukenhaagjes of Hedera. Liever geen haag? Een hogere bloembak kan natuurlijk ook!

Je container anders wegwerken

Heb je al veel groen in je tuin en wil je graag eens anders uitpakken? Dan kun je ook voor een container- of kliko-ombouw van ander materiaal kiezen. Een houten muurtje bijvoorbeeld, maar ook verschillende steensoorten zijn prima geschikt voor een containerombouw. Een andere populaire optie is om met hout een soort ‘hokje’ om je containers te bouwen. Je kunt dit met allerlei soorten hout doen die ook nog eens bij je tuin of woning passen. Hierdoor heb je een mini-schuurtje waar je container veilig en droog staan. Bijkomend voordeel is dat de ongedierte minder makkelijk bij de container kan.

Ga ondergronds

Een andere optie is de ondergrondse klikoberging. Dit is een speciale soort berging die ingegraven ligt en waar je de kliko in zet. Het zijn vaak kant-en-klare oplossingen die je op maat laat maken voor jouw tuin. De afvalbakken staan ondergronds en worden zo beschermd tegen het weer. Ook verminder de stankoverlast aanzienlijk. Inbrekers hebben geen kans om je kliko’s te molesteren. En het legen? O, dat gaat heel makkelijk. De kliko’s komen dan met een soort uitklapbaar liftje omhoog. Deze vorm van klikoberging kost wel wat, maar daar krijg je een hele nette afwerking en duurzame oplossing voor terug.

Meer over wonen

Ben je benieuwd naar de andere mogelijkheden of tips om je tuin eens grondig aan te pakken of te onderhouden? Bekijk dan de verschillende blogs ter inspiratie op onze website. Wij geven je graag een zetje in de goede richting om een zo’n prettig mogelijke tuinervaring te hebben. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here