Net na de zomer is het weer buiten soms nog prima. Voor velen dan ook het moment om nog even wat tuinonderhoud uit te voeren voordat de winter begint. Ook het vernieuwen of herstellen van de tuinverlichting is in september of oktober populair. Want ook als de dagen weer korter worden, willen we ’s avonds natuurlijk wel zien waar het tuinpad loopt of waar de vijver ligt. In dit blog geven we je tips voor zowel praktische als sfeervolle tuinverlichting.

Tuinpadverlichting

Lampen naast het tuinpad helpen je om ’s avonds naar je schuur te lopen om te laten zien waar je naartoe loopt. Tuinpadverlichting hoeft niet al te scherp zijn. Een paar (hooguit vier of zes) lampen met een normale sterkte zijn al genoeg om te zien waar je zijn moet. Ook heb je tegenwoordig verschillende wandlampen voor buiten. Deze kun je aan de schuttingmuren, je tuinhuisje of naast de schuurdeur plaatsen om overzicht in je tuin te krijgen als het donker is. Verschillende soorten tuinpadverlichting kun je zowel in het pad zelf als naast het pad plaatsen.

Kies voor verlichting die tegen een stootje kan

Voor buitenverlichting geldt over het algemeen: goedkoop is duurkoop. Wanneer je kiest voor ‘goedkope’ tuinlampen, merk je al snel dat deze sneller stukgaan of slijten. Een buitenlamp krijgt veel te verduren: regen, ijzel, wind en kou. Dit kan de lamp aantasten. Zorg daarom voor een lamp van stevige materialen zoals composiet kunststoffen, ijzer of ander soort metaal. Wil je echt duurzame verlichting te hebben? Kies dan ook voor energiebesparende opties.

Slimme verlichting

Slimme verlichting is iets van deze tijd. Ook voor je tuin. Deze verlichting gaat automatisch aan of uit als het donker wordt of de zon opgaat. Niet alleen makkelijk, want je hoeft de verlichting niet meer handmatig aan te zetten met een schakelaar, maar ook nog eens energiebesparend. Omdat de verlichting automatisch aangaat of uitgaat, kun je dit ook niet vergeten ‘s ochtends.

Stijlvolle designs

Anno nu zijn er verschillende, stijlvolle designs waar je uit kunt kiezen voor tuinverlichting. Je kunt zo je verlichting helemaal aanpassen op je tuinontwerp. Heb je bijvoorbeeld een moderne, strakke tuin? Dan zijn er een groot aantal moderne modellen waar je uit kunt kiezen. Lampen met of zonder voet of met een lieflijk kapje; geef je tuin een knusse uitstraling. Zodat je ook in de zomermaanden gezellig met vrienden buiten kunt borrelen of barbecueën.  

Nooit onderschatten: deurverlichting

Een lampje naast de deur kun je maar beter nooit onderschatten. Handig als je ’s avonds nog op pad gaat en je wat licht nodig hebt om je sleutelgat te vinden. Ook kan het aan laten staan van een lamp naast de deur inbrekers het idee geven dat er mensen thuis zijn. Tegelijkertijd ook een soort inbraakpreventie dus.

Houd het simpel

Natuurlijk wil je je tuin ’s avonds geen kermisgevoel laten uitstralen. Niet in de voortuin, maar ook niet in de achtertuin. Zorg daarom voor een niet al te felle verlichting of kies voor zachte kleuren. Met een paar lampjes rondom het tuinpad of een goede

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here