Irritant gezoem, insecten die op je eten af komen, maar ook schade aan houten meubels of andere onderdelen van je huis: ongedierte in en rond je huis is er in veel verschillende soorten en maten. In de meeste gevallen is het erg makkelijk om van de overlast af te komen: schakel dan ook de hulp van een bestrijdingsservice in. Die heeft vaak in een mum van tijd de nesten van dieren of andere bronnen van overlast opgespeurd en vernietigd. Wij zetten een aantal van de meest hardnekkige soorten ongedierte voor jou op een rij. Want niets is zo irritant en vervelend als last hebben van insecten of andere dieren die je huis en leven aantasten. 

Bijen en wespen
Bijen en wespen zijn doorgaans geen plaag die je woning direct aantasten. Echter is de overlast vooral te wijten aan de activiteit van deze insecten in en rondom je huis. Wespen, vooral wanneer ze kwaad worden gemaakt of geïrriteerd zijn, zijn agressieve stekers. Bij bijen is dit weliswaar minder, maar toch kunnen mensen ernstige gevolgen ondervinden aan een steek zoals een ernstige allergische reactie. 

Insecten in je meubels
Ook binnen kunnen insecten veel overlast veroorzaken. Zo kan het zijn dat je bijen of wespen in huis hebt, die tussen enkele balken op zolder een nest maken. Anderzijds zijn er ook andere dieren en insecten die voor problemen zorgen. En nee, dan hebben we het niet zozeer over die paar vliegen of mieren die in je huis lopen. Grotere veroorzakers van problemen zijn houtworm en papier- en zilvervisjes. Deze beestjes slaan toe in houten meubels zoals kasten en banken. Herkenbaar aan de gaatjes de ze achterlaten kunnen ze voor instabiliteit en andere beschadigingen zorgen. Voor het bestrijden van houtworm valt het aan te raden om professionele hulp in te schakelen. Zo weet je zeker dat niet alleen de wormen of kevers uitgeroeid zijn, maar dat ze ook niet snel terug zullen keren. 

bestrijden van ongedierte
Bestrijden van ongedierte

Ratten en muizen
Wanneer je ratten of muizen aantreft in je woning moet je altijd maatregelen treffen. Deze plaagdieren kunnen niet alleen je leefomgeving aantasten maar ook ziektes door middel van parasieten overbrengen. Ratten en muizen komen met name op voedsel af. Zorg er dus altijd voor dat etenswaren nooit rondslingeren. Ook marters, hoewel die wat minder frequent voorkomen, kunnen voor eenzelfde soort overlast zorgen. 

Kakkerlakken
Voor kakkerlakken geldt hetzelfde als voor overlast van ratten en muizen: schakel altijd professionele hulp in. Deze beesten komen ook op etensresten af en vermenigvuldigen zich erg snel. Enkele dieren kunnen al binnen dagen of weken uitgroeien tot een ware plaag. Kakkerlakken zijn niet makkelijk om zelf te bestrijden en ze staan er dan ook om bekend dat ze tegen verschillende soorten huis-tuin-en-keuken bestrijdingsmiddelen kunnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here