Een tuin is een plek om van te genieten. Vooral in de warmere zomermaanden kom je volledig tot rust. Heb je kinderen? Dan hebben zij een leuke en veilige plek waar ze heerlijk kunnen spelen terwijl je altijd in de buurt bent om ze in de gaten te houden. Maar een tuin moet wel onderhouden worden om in goede conditie te blijven. Doe je dit niet, dan ontstaan kale plekken in het gazon, groeit het onkruid tussen de tegels en je planten en gaan je tegels en meubelen er vies uitzien. Door je tuin regelmatig te onderhouden voorkom je dit en bespaar je jezelf op de lange termijn veel werk. Lees hier welke spullen voor in de tuin nuttig zijn om je tuin tiptop in orde te houden.

Favoriete spullen voor in de tuin

Sommige spullen voor in de tuin kom je in iedere schuur tegen. Een bezem om de bestrating schoon te vegen en een handveger en blik om het vuil in de vuilcontainer te kunnen deponeren. Wanneer je tuin volledig uit bestrating bestaat kom je met deze spullen al een heel eind. Maar de meeste tuinen zijn ook voorzien van een gazon en beplanting. Dan heb je dus een grasmaaier nodig om het gras kort te houden, een schop of hark om de aarde te kunnen bewerken en een plantentang om je planten in vorm te houden. Welke gereedschappen je nodig hebt is ook afhankelijk van het soort beplanting dat je in je tuin hebt staan. Heb je grote planten of bomen met dikke takken? Dan heb je een zaag of bijl nodig om deze te snoeien. Voor kleinere planten is een plantentang of heggenschaar vaak al voldoende.

Schop voor tuin
Met een schop bewerk je snel een groot stuk aarde

Handige hulpmiddelen

Om je tuin nog beter te kunnen onderhouden en om efficiënter te kunnen werken. Moet je regelmatig flinke takken verwijderen of snoeien? Dan is een kettingzaag een goede investering, hiermee zaag je zelfs de dikste takken snel en precies. Heb je een flink gazon? Dan is een elektrische grasmaaier of een robotmaaier zeer geschikt om het gras kort te houden zonder veel tijd kwijt te zijn aan het maaien. Een hogedrukspuit met terrasreiniger kun je gebruiken om je bestrating schoon te spuiten, zodat het er als nieuw uitziet.

Schakel een expert in

Heb je zelf geen tijd om je tuin te onderhouden of beschik je niet over de benodigde spullen om bepaalde klussen uit te voeren? Dan kan een hovenier of tuinman dit voor je doen. Zij hebben de juiste spullen en de kennis die nodig is om jouw opdracht uit te voeren. Bovendien hoeft het niet veel te kosten als je de klussen die je zelf kunt doen ook zelf doet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here