Is het tijd om je tuin eens goed aan te pakken? Of ben je net verhuisd en vind je dat er wel het een en ander aan de tuin moet gebeuren? In de tuin kun je al je creativiteit loslaten om een ontwerp te maken of te laten maken die goed bij je past. Afhankelijk van je wensen en mogelijkheden kun je er voor kiezen om dit over te laten aan iemand veel gevoel voor aanleg van tuinen. Een hovenier heeft bijvoorbeeld veel ervaring met het ontwerpen en aanleggen van complete tuinen. Maar zijn er ook andere opties? Je leest het in ons nieuwste blog.

 

Hovenier voor aanleg van tuinen

Een hoveniersbedrijf inschakelen is de meest populaire keuze voor mensen die hun tuin willen laten aanleggen. Hovenieren hebben ervaring met de aanleg van tuinen, beschikken over de benodigde kennis en middelen en werken snel en efficiënt. Natuurlijk komt dit wel met een prijs. Een hovenier kost al gauw €40 tot €70 per uur, en dan hebben we het alleen nog maar over arbeidskosten. De materiaalkosten zijn uiteraard niet inbegrepen en komen hier nog eens bovenop. Bij een hovenier ben je er echter wel van verzekerd dat het werk goed wordt uitgevoerd. Je hoeft ook niet zelf voor gereedschap te zorgen, dus je bespaart ook het nodige door een hovenier in te schakelen. De ervaring van een hovenier is echter onbetaalbaar, bent u niet zo handig of creatief? Dan kan een hovenier uitkomst bieden.

Tuinaanleg hovenier
Regel je tuinaanleg zelf of schakel een hovenier in

Hoe vind ik een geschikte hovenier?

Een geschikte hovenier vinden klinkt misschien niet erg lastig, maar dat ligt toch iets anders dan je misschien zou denken. Je tuin is namelijk een persoonlijke plek, waar je nog veel tijd door gaat brengen. De meeste hoveniers kunnen echt wel een degelijke tuin opleveren. De kwaliteit van de hovenier is het probleem ook niet. Wat wel meespeelt is het vermogen om je in te leven in de klant. Een goede en geschikte hovenier denkt met je mee en zoekt oplossingen die voor jou van toepassing zijn. Durf een hovenier dus gerust vragen te stellen en ga een persoonlijk gesprek aan over de aanleg van tuinen. Dan pas kom je erachter of de hovenier je echt begrijpt.

 

Zelf je tuinaanleg verzorgen

Ga je liever zelf aan de slag met de aanleg van je tuin? Dat kan natuurlijk ook. Enige kennis van planten of bestrating is dan wel vereist. Het hangt er hierbij natuurlijk erg vanaf wat je precies aan je tuin gaat doen. Wat natuurlijk ook kan: laat de hovenier een deel van je tuinaanleg verzorgen en maak het zelf af. Zo bespaar je kosten, door toch een zelf te doen. Aan de andere kant heb je wel de garantie dat het lastige deel van de klus goed wordt uitgevoerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here