Tips om een klein balkon in te richten

Of je nu een groot of klein balkon hebt je kan het altijd gezellig maken. Je kunt een klein balkon inrichten met een klein inklapbaar tuinsetje en ook weer gemakkelijk weghalen wanneer het niet gebruikt wordt. Ook wordt er tegenwoordig op een klein balkon een tuinbankje geplaatst wat je zelf op maat kunt maken. Wanneer je hiervoor bijvoorbeeld steigerhout gebruikt en het wit maakt dan heb je een mooi bankje, wat ook nog eens tegen weer en wind kan. Wanneer je de ruimte goed te benutten en je toch van bloemen en planten wilt genieten, kunnen deze aan de muur hangen. Dan nemen de planten geen ruimte in van het vloeroppervlak dat je zelf nodig hebt. Je hebt speciale bloembakken om tegen de wand te hangen. Op deze manier kan je gezellig een bloemenzee creëren.

Je kan je balkon ook stylen met glazen flessen. Je geeft niet alleen een speels effect om met glas te werken maar je houdt ook een ruimtelijk zicht. Flessen zijn verkrijgbaar in alle vormen en kleuren. Door het kiezen van verschillende kleuren kan je een mooi effect bereiken.

Inrichten van een klein balkon
Met bloemen kun je je balkon behoorlijk opfleuren.


Ook is het altijd mooi om met lampen te werken. Dat kunnen lage lantarentjes zijn.

Voor planten moet je wel goed in de gaten houden hoe je balkon ligt. Het maakt voor je balkonplanten een groot verschil of je een balkon op het zuiden of noorden ligt. De Passiebloem is de terras- of balkonplant van het jaar. Deze zal het zeer goed doen op een balkon dat op het zuiden ligt. Ook de Fuchsia is een mooie balkonplant.
Je kan dus je balkon fleurig maken, ook al is het een klein balkon, door de juiste materialen te gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here