Het kan lastig zijn als je een kleine achtertuin of alleen een balkon hebt om dit zo goed en mooi mogelijk in te richten. Vaak is dit het geval als je in een stad woont. Zo ben je als je een klein terras of balkon hebt vrij beperkt in de mogelijkheden. Het gaat bijvoorbeeld lastig om een mooie grote lounge set te plaatsen. Wel kan je gaan voor bijvoorbeeld Manutti tuinmeubelen die niet zo veel plaats in nemen. In deze blog lees je meer over hoe je goed te werk kan gaan met het beetje ruimte dat je beschikbaar hebt.

Waar wil je je klein terras of balkon voor gebruiken?

Het is handig om te kijken waar je prioriteiten liggen voordat je begint met het inrichten van je kleine terras of balkon. Wil je deze plek gebruiken om lekker te luieren of wil je liever lekker tuinieren? Als je goed weet wat je wilt kan je beginnen met het inrichten van je kleine terras.

Terras of balkon inrichten
Terras of balkon inrichten

Klein terras? Werk de hoogte in

Als je weinig ruimte hebt op een klein terras is het handig om de wanden te gebruiken. Zo raakt de nodige ruimte die je op de grond hebt niet verloren. Zo is een mooi voorbeeld een groene muur. Een saaie muur of schutting wordt hierdoor een stuk fleuriger. Er zijn hier speciale rekken voor te vinden die je tegen de muur aan kan plaatsen. Bij het kiezen van de planten en bloemen is het noodzakelijk dat je rekening houdt met de zon. Heb je de muur op een plek waar weinig tot geen zon komt, is het handig om planten en bloemen te kiezen die niet veel zon nodig hebben.

Kies voor de juiste tuinmeubelen

Als je een plekje wilt hebben waar je lekker kan luieren is het handig om de juiste tuinmeubelen te kiezen voor een klein terras. Als je genoeg ruimte hebt voor een kleine lounge set is het zeker handig om dit aan te schaffen. Als je hier geen ruimte voor hebt kan je beter gaan voor meerdere stoelen of een kleine bank met een tafeltje. Zo heb je een lekker plekje om te zitten. Een goed merk voor tuinmeubelen zijn Vincent Sheppard tuinmeubelen. Deze meubelen zijn ideaal voor een klein terras en zijn erg duurzaam en goed bestand tegen slecht weer. Waardoor je niet genoodzaakt bent om deze op te bergen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here