Natuurgras moet goed onderhouden worden. Zonder goed onderhoud of periodes van ongunstig weer is al snel sprake van dood gras, waardoor er gele plekken zichtbaar zijn. Het onderhouden van natuurgras vereist bemesting, kalk strooien veel maaien en water geven. Al dit werk is bij kunstgras niet nodig. Bij kunstgras bestaat het onderhoud alleen uit het verwijderen van takken en bladeren en het borstelen van het kunstgrastapijt. Met kunstgras ben je dus aan het genieten zonder uren bezig te zijn met het onderhoud.

Hooikoortsproof

Voor de vele mensen die last hebben van hooikoorts is kunstgraf dé oplossing. Mensen met hooikoorts hebben last van pollen van bomen, maar vaak ook van graspollen. Met kunstgras kunnen mensen met hooikoorts genieten van hun tuin mét een prachtige groene kleur.

Kunstgras is en blijft groen

Niemand houdt ervan om naar gele plekken in het gras te kijken. Als deze gele plekken er eenmaal zijn kan er echter weinig anders meer gedaan worden dan er naar kijken. Met kunstgras hoef je nooit naar deze gele plekken te kijken en er ook niet over in te zitten dat er gele plekken zullen ontstaan. Kunstgras is namelijk groen en zal dit ook blijven.

kunstgras in tuin
Kunstgras in tuin

Bespaar geld

Door de aanschaf van kunstgras bespaar je geld. De prijs van kunstgras is wellicht duurder dan natuurgras, maar op de lange termijn bespaar je flink wat geld. Er hoeft bij kunstgras namelijk geen mest, kalk en grasmaaier aangeschaft te worden.

Geen last van wateroverlast

Vaak wordt gedacht dat kunstgras zorgt voor wateroverlast, dit is echter niet helemaal waar. Bij een kunstgrastapijt van hoge kwaliteit zal sprake zijn van een goede drainerende werking waardoor het water de grond in zal lopen. Er zal dan ook geen sprake zijn van wateroverlast.

Kunstgras gaat erg lang mee

Kunstgras kan erg lang mee, je kunt zo’n 10 tot 25 jaar genieten van je kunstgrasmat. Zelfs spelende kinderen en huisdieren kunnen er niet voor zorgen dat kunstgras korter meegaat. Al met al kan gezegd worden dat kunstgras geschikt is voor iedereen.

Toch liever natuurgras?

Wanneer je toch liever natuurgras hebt is het van belang dat je het juiste graszaad koopt. Het graszaad dient van hoge kwaliteit te zijn zodat de grasmat jaren mee kan. Naast het juiste graszaad moet de grasmat goed onderhouden worden. Regelmatig maaien zorgt voor mooi en gezond gras. Ook is het belangrijk eens in de zoveel tijd te bemesten zodat het gras veel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here