Als je deze blog leest, heb je waarschijnlijk het bovenstaande probleem. Geen zorgen. We hebben hier 3 onwijs handige tips waarmee je gegarandeerd je inktvlekken uit je meubels, tapijt of andere ooit vlekvrije oppervlakken verwijderd. We gaan het in deze blog hebben over de oplossing in plaats van het probleem. Inkt komt immers door de meest onwaarschijnlijke omstandigheden op een variëteit een plekken waar je het niet wilt hebben!

Oplossing 1: Scheerschuim. 

Scheerschuim heeft iedereen waarschijnlijk wel in huis en kost anders nog geen 2 euro bij de supermarkt, en is daarom een goedkope en altijd goed werkend middel tegen inktvlekken. Wat te doen: Spuit scheerschuim op de plek waar de inkt zit en masseer dit licht in met een schuursponsje of je vingers. Laat dit vervolgens 15 tot 25 minuten intrekken. Reinig de behandelde plek daarna goed met water en een schone doek

Oplossing 2: Ossengalzeep. 

Oma’s superpower worden deze geelgroene blokjes zeep ook wel genoemd. Niet alleen rode wijn verdwijnt als sneeuw voor de zon met ossengalzeep maar ook printerinkt verwijderen gaat erg gemakkelijk met deze wonderzeep. Gewoon inwrijven en uitwassen. Herhaal dit proces zo vaak als nodig. Vaak ben je na 2 keer wassen al verlost van je cartridge of toner vlekken!

Oplossing 3: Reinigingsalcohol. 

Reinigingsalcohol heb je misschien niet altijd in huis, en kost ook iets meer dan een bus scheerschuim of een blokje ossengalzeep. Toch kun je met pure alcohol vrijwel alle diepe inktvlekken uit je meubels verwijderen. LET OP: ALTIJD DEPPEN EN NIET WRIJVEN.
Als je de alcohol inwrijft heb je de kans de inktvlek alleen maar te doen vergroten. Wanneer je herhaaldelijk de vlek blijft deppen, neemt de doek stukje bij beetje alle inkt pigmenten op uit de stof. Behandel de vlek wel na met water! 

Ik heb inkt gemorst! Wat nu?

Het is belangrijk zo snel mogelijk de inkt te verwijderen waar je het gemorst hebt. Hoe sneller je de vlek behandeld hoe minder tijd de natte inkt heeft om in het materiaal te trekken. Zo maximaliseer je de kans op een vlekvrij resultaat nadat je een van de bovenstaande tips hebt geprobeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here