Hoe moet je een boom uitgraven?

Het omzagen van bomen is relatief vrij eenvoudig. Bomen uitgraven is vele malen tijdrovender. Dit kan een optie zijn om verschillende redenen. Bijvoorbeeld een stomp die in de weg zit of een prachtige boom die je graag naar een andere locatie wilt verplaatsen. Maar wanneer je niet weet hoe dit moet, dan kan het een zeer frustrerend en zelfs gevaarlijk karwei zijn.
Hieronder zal uitgelegd worden een aantal dingen genoemd waar je aan moet denken bij het uitgraven van een boom en welke technieken je toe kunt passen.

Verzamel eerst alle informatie

Voordat je begint met een boom uitgraven is het belangrijk dat je eerst goed onderzoek doet. Welke boom is het? Sommige bomen hebben diepere en dikkere wortels dan anderen. Zitten er leidingen of kabels in de grond waar je wilt graven? Elke situatie is anders waar het bomen uitgraven betreft, ga daarom nooit zomaar beginnen. Wees zo goed mogelijk voorbereidt, vooral wanneer het een grote boom betreft. Als er iets fout gaat kan dit veel schade aanrichten.

Boom uitgraven
Een boom heeft vele wortels onder de grond. Dit kan het uitgraven een stuk lastiger maken.

De manier van een boom uitgraven

Er zijn een aantal manieren hoe een boom uitgegraven kan worden. Vaak is dit afhankelijk van de situatie. Met de hand is een mogelijkheid. Soms is de makkelijkste oplossing ook de beste. Als de boom niet zo groot is en geen diepe wortels heeft dan kan het zonder al te veel moeite gewoon met eenvoudig gereedschap verwijdert worden, zoals een schop en een lier. Een stomp verwijderen is anders dan een boom uitgraven, deze kan simpelweg geslepen of gebrand worden.

Wanneer je een boom hebt staan die wilt uitgraven maar geen flauw idee hebt waar je moet beginnen, dan is het verstandigste dat je kunt doen een professional inschakelen. Als het een grote boom betreft dan zal dit verplicht zijn. Deze professionals zijn in bezit van veel kennis en ervaring als het gaat om een boom uitgraven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here