Het begrip “duurzaamheid” speelt steeds een belangrijkere rol bij de inrichting van ons interieur. Deze trend zet zich ook buitenshuis door in onze tuin. Het begint al bij het ontwerp van onze tuin zelf waarbij meer en meer rekening wordt gehouden met de omgeving waarin je tuin gelegen is. Om het natuurlijk evenwicht tussen het omliggende landschap en je tuin te bewaren, wordt er daarom gezocht naar landschapseigen bomen en planten om je tuin mee op te fleuren. Ook dit is duurzaam denken op lange termijn.

Ecologisch verantwoord gekapt hout

Een andere tuintrend is het gebruik van ecologisch verantwoord gekapt hout bij de vervaardiging van terrassen en tuinmeubilair. We kunnen het ons niet meer veroorloven om de groene longen van onze planeet nog verder te laten inkrimpen omwille van ons eigen persoonlijk comfort. Mits het gepaste onderhoud kunnen we immers levenslang genieten van dit hout en het straalt nog charme uit ook.

Duurzame tuinkussens

Wat vaak over het hoofd gezien wordt, zijn de tuinkussens waarmee we onze duurzame tuin loungeset uitrusten. Op de markt zijn er thans tal van duurzame oplossingen voorhanden die het hoofd bieden aan deze vergetelheid. Deze tuintrend bespaart je op termijn ook nog eens een aardige duit doordat je tuinkussens niet elk jaar aan vervanging toe zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here