Wat zijn ze heerlijk om van te genieten, die zonnige namiddagen waarop je kunt genieten in jouw tuin met een goed boek. Of wat dacht je van een feestje onder vrienden of familie ’s avonds met een lekker drankje en een heerlijke barbecue. De tuin is leuk vertoeven wanneer het zonnetje schijnt.

Vrienden of familie ontvangen in jouw tuin

Wanneer het weer het toelaat is het altijd leuk om vrienden of familie uit te nodigen voor een lekker etentje of een zomers bbq in de tuin. Het wordt des te beter wanneer je hen kunt ontvangen met een lekker glas aperitief in een mooie zithoek alvorens aan tafel te gaan.

De perfecte zithoek in de tuin

Om jouw bezoek te onthalen kun je hen een lekkere cocktail of aperitief aanbieden bij aankomst. Om niet meteen aan tafel te gaan zitten is het daarom stijlvol en aangenaam als je hen kunt ontvangen in een mooie zithoek in de tuin. Zo’n zithoek is echter ook leuk om na het diner te genieten van een digestief en eventueel in de nabijheid van een vuurkorf wanneer het wat kouder is geworden.

Wanneer je op zoek gaat naar een zithoek voor in de tuin zul je al snel merken dat er heel wat keuzemogelijkheden zijn. Zo zijn er tal van configuraties mogelijk zoals een L-vorm of een U-vormig tuinmeubel. Deze meubels kunnen uitgevoerd zijn als één geheel maar ze kunnen ook los van elkaar te gebruiken zijn zodat je zelf de configuratie kunt maken die je op dat moment verkiest. Deze mogelijkheid laat je toe jouw zithoek af te stemmen op het volk dat je zult ontvangen.

De perfecte zithoek in de tuin
Heerlijk ontspannen in je eigen tuin: wie wil dat nu niet?

Niet alleen de vorm van de zithoek is van belang maar ook de materialen. Wil je graag een moderne look creëren in jouw tuin, ga dan voor strakke lijnen en materialen zoals metaal. Voor wie het wat warmer mag, kan hout een oplossing bieden. Er zijn ook uitvoeringen van riet. Bij elk van deze types heb je ook de mogelijkheid om ze te combineren met kussens. Je kun bovendien extra kussens aankopen om de zithoek in thema te decoreren zoals bijvoorbeeld met tropische prints wanneer je een tropical party organiseert.

De perfecte zithoek laat jouw gasten zich thuis voelen

Wanneer je in jouw tuin een zithoek voorziet is het van belang dat deze op een logische plaats wordt geïnstalleerd. En dat is meestal niet al te ver van de keuken. Zo hoef je niet telkens heel ver te lopen met hapjes en drannkjes.

Voor een zithoek is het ook belangrijk dat zowel jij als jouw gasten zicht comfortabel kunnen zetten. Dit houdt in dat iedereen voldoende plaats moet hebben om te zitten. Een salon- of bijzettafel is ook aangewezen zodat hapjes en drankjes netjes neergezet kunnen worden. Daarenboven is het ook van belang dat iedereen comfortabel kan zitten. Wanneer iedereen op een comfortabele manier kan plaatsnemen in de zithoek voelen ze zich meer op hun gemak. Dit bevordert ook het deelnemen aan gesprekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here