Het nieuwe jaar is aangebroken en dit betekent ook nieuwe trends! Kan je tuin, balkon of terras wel een make-over gebruiken? Wil jij weten welke investering het waard is en weten wat bij jou past? Het is dan altijd goed op zoek te gaan naar inspiratie. Wij helpen je een handje!  Wij zijn namelijk al voor je op onderzoek uit geweest en zullen je in de artikel updaten van de nieuwe prachtige tuinmeubeltrends.

Vlechtwerk

Vlechtwerk hebben we al wel eens eerder gezien, maar gevlochten tuinmeubelen is weer een opkomende trend. Vaak is dit handwerk en goede kwaliteit. Het zal je tuin dan ook een luxe uitstraling geven aan je tuin. Er is veel keuze in het soort vlechtwerk en in kleur. Zo kan je voor licht of donker vlechtwerk gaan. Hierdoor past het bij vele stijlen. Zo past het bij een landelijke stijl of in combinatie met een strakke houten tafel!

Aluminium tuinmeubelen

Misschien zie je het al in alle winkel liggen, maar het tuinmeubelen assortiment breidt zich uit met vele aluminium loungesets en tuinsets. De kleuren zwart en wit blijven populair bij aluminium tuinmeubelen. Het is niet voor niks dat het populair materiaal is, aangezien het veel voordelen heeft. Zo is het zeer sterk materiaal, licht van gewicht, vergt het weinig onderhoudt en is het makkelijk schoon te maken. Ga je voor een driezits tuinbankje met mooie wollen kussens erbij voor het contrast? Of kies je toch voor die stoere aluminium tuintafel? Alles is mogelijk! Doe onderzoek en ga bij meerdere winkel langs om het aanbod van tuinmeubelen te vergelijken!

materiaal tuinmeubelen
Wat vind jij mooie tuinmeubels?

Kies natuurlijke materialen voor rust!

De tuin is de plek waar je de natuur opzoekt. Het is het buitenleven, je eigen plekje waar je tot rust kan komen. Logisch dus dat natuurlijke materialen in trek blijven. Denk aan materialen zoals teak, rotan en bamboe. Teak is een houtsoort die stevig is en vooral rust en warmte brengt in je tuin. Het geef je tuin een karakter en in combinatie met andere materialen zoals touw geeft het een ontzettende robuuste en stoere uitstraling. Rotan en bamboe halen een beetje de tropen naar het het grijze Nederland! Dit geeft ook veel karakter aan je tuin! Denk bijvoorbeeld aan een mooie fauteuils of een mooie hangstoel! Lekker ook voor de kids om met een boekje in te chillen.

Kunststof  voor wat kleur

Kunststof mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Kunststof tuinmeubelen zijn tegenwoordig in veel moderne en opvallende design te vinden. Wil je dus iets met een beetje kleur? Dan moet je  voor een kunststof stoel gaan! Heel mooi bij die houten of aluminium tafel. En ook kunststof is een materiaal wat makkelijk te onderhouden is. Dat scheelt weer een hele hoop zorgen, maar wel veel plezier komend jaar in je mooie tuin!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here