Een serre kan een leuke, handige en mooie toevoeging zijn aan uw huis, vooral wanneer u veel zelf kunt doen. Een kamer of badkamer aanbouwen is niet moeilijk, maar bij het bouwen van een serre krijgt de voorgevel, of achtergevel, van uw woning een ander aanzien. Daarvoor is in bijna alle gevallen een vergunning nodig, en dus wordt een goede, grondige planning gevraagd.

Nieuwe uitstraling

Een houten serre is bijzonder omdat het bouwmateriaal een volledig nieuwe uitstraling aan uw huis kan geven. Juist omdat hout natuurlijk is, wordt uw houten serre een stukje natuur in huis. Niet alleen een uitbreiding van de woning, maar vooral een plaats waar de familie bij elkaar komt om samen te genieten van de ruimte, het uitzicht en de frisse lucht.

Behalve hout is het belangrijkste bouwmateriaal van een serre vooral glas. Zelfs het dak van een serre kan van glas zijn. Een serre brengt dus vooral veel licht in uw woJning. Niet alleen in de voorkamer, ook de andere ruimtes kunnen meegenieten van een verbeterde lichtinval. Met het licht komt vaak ook warmte binnen, vooral wanneer uw serre grotendeels van glas is. Een besparing op de stookkosten is dan een van de gevolgen.

Een paar tips

Ga voor het maken van een ontwerp op tekening altijd naar een goede architect. De meeste gemeentes zien dat als een noodzakelijke voorwaarde voor het aanvragen van de vergunning, maar het is ook gewoon verstandiger.

Wanneer u de serre helemaal zelf wilt bouwen zal het toch nodig zijn een budget vrij te maken voor een paar specialisten.

Neem een goede elektricien aan om de elektrische installatie te verzorgen, en een goede loodgieter voor de verbindingen van gas en waterleiding.

Het schilderwerk en de afwerking moet van een hoge kwaliteit zijn want de serre is een belangrijk deel van de woning. Ook hiervoor kan het de moeite waard zijn contact op te nemen met een vakschilder.

Het grootste voordeel van een houten serre

Een serre brengt de natuur in huis. Het is heel goed mogelijk bloemen en planten te kweken in een serre.
Niet alleen Nederlandse planten doen het goed achter glas, subtropische en zelfs tropische planten kweken kan ook in ons land, in een serre.

Uw woning wordt niet alleen lichter en warmer met een houten serre, het is beslist fijner wonen in een huis met zoveel licht, groen en zoveel bloemen. Met hout als belangrijkste bouwmateriaal komt de natuur een stuk dichterbij. Wilt u meer informatie over een houten serre, of bent u benieuwd naar de kosten? Neem dan eens vrijblijvend contact op met niekroos.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here