De tuin wordt een steeds belangrijker onderdeel van onze leefomgeving. Zo gauw het weer het enigszins toelaat, zijn we er niet weg te branden. Maar ook bij slechte weersomstandigheden kun je van de tuin blijven genieten. Met een veranda.

Een veranda is van oorsprong bedoeld om het gehele jaar van de tuin te kunnen genieten. Dus ook tijdens onstuimig herfst- en winterweer. Je zit namelijk altijd droog en beschut, waardoor het in ieder seizoen goed toeven is in de tuin. Helemaal als je kiest voor een veranda met glazen schuifwanden. Je kunt de veranda dan open schuiven bij mooi weer en afsluiten bij slecht weer. Door de glazen wanden blijf je altijd prachtig zicht houden op je tuin, open of gesloten.

Temperatuur
Je mag in een veranda dan altijd droog en beschut zitten, maar het hoeft er niet altijd warm te zijn. Daarom is het verstandig om je veranda te voorzien van terrasverwarming. Hiermee weet je zeker dat je er ’s winters niet alleen droog, maar ook warm bij zit. Terrasverwarmers zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Voor veranda’s zijn vooral de smalle heatpanelen populair. Deze panelen vallen nauwelijks op en zijn eenvoudig tegen de muur van je woning of onder de overkapping van je veranda te monteren. Ondanks hun subtiele voorkomen, zijn ze in staat om een groot oppervlak te verwarmen.  Ze werken daarnaast volledig elektrisch en geven geen rood licht af.

’s Zomers kan het juist te warm zijn in de veranda. Mocht je er dán gebruik van willen maken, dan kun je de veranda beter voorzien van airconditioning. Je kunt dan ook op de hete dagen van de tuin genieten.

Hybride veranda
Maar je kunt ook op andere manieren van een veranda genieten. Zo bestaan er veranda’s, waarvan het dak bestaat uit zonnepanelen. Deze zogeheten hybride veranda’s wekken zonne-energie op en dat kan flink schelen op de energierekening. De veranda’s laten je dus niet alleen meer genieten van de tuin, maar brengen ook nog eens geld in het laadje.

Meer informatie nodig? Ga naar veranda.nl. Hier vind je alles over veranda’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here