Met de zomer in aantocht kun je straks weer lekker buiten genieten van het mooie weer. Heerlijk natuurlijk, maar het warme weer brengt ook veel ongedierte met zich mee. Wanneer er slechts een aantal van deze beestjes aanwezig zijn in jouw tuin, kan er niet zoveel gebeuren. Maar als je er niets tegen doet, kan er een ware plaag ontstaan. In het geval van een plaag kan het ongedierte de bloemen en planten in je tuin aantasten en daarnaast kunnen zij ook jou zelf tot last zijn. Om dit te voorkomen, is het zaak om de ongedierte in je tuin te bestrijden. Maar hoe ga je hierbij te werk?

Gebruik geen chemisch bestrijdingsmiddel

Veel mensen gebruiken direct vergif wanneer zij last hebben van ongedierte in hun tuin. Dit is namelijk één van de meest effectieve bestrijdingsmiddelen om ongedierte in je tuin te bestrijden. Nadeel is alleen dat dit vaak niet bepaald milieuvriendelijk is. Daarnaast wordt met behulp van vergif niet alleen het ongedierte dat voor de overlast zorgt gedood, maar zullen ook de ‘goede’ beestjes in je tuin sterven. Chemische middelen genieten dus niet de voorkeur. Om ongedierte in je tuin toch te bestrijden, kun je het beste gebruikmaken van middelen met organische vetzuren of paraffineolie. Hierdoor zullen luizen sterven, maar blijven lieveheersbeestjes en dergelijke gewoon in leven.

Ongedierte in de tuin
Heb je last van ongedierte in de tuin? Heel vervelend. Met deze tips helpen we je verder.

Grotere insecten

Het zijn echter niet alleen de kleine beestjes die in je tuin voor overlast kunnen zorgen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook mollen. Deze beesten kunnen je gehele tuin omploegen wanneer je hier niets tegen doet. Het bestrijden van mollen kan effectief met behulp van mollenklemmen. Naast mollen kunnen ook wespen voor de nodige overlast zorgen. Dit ongedierte is het beste te bestrijden met vergif. Lukt het u niet om ongedierte in je tuin te bestrijden? Schakel dan De Bestrijdingsbrigade in. De medewerkers van deze organisatie zijn gespecialiseerd in het bestrijden van ongedierte, waardoor jouw tuin binnen de kortste keren verlost is van het vervelende ongedierte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here