Houten poorten kunnen voor veel doelstellingen worden gebruikt. Een tuinpoort, inrijpoort of toegangspoort. De meeste mensen gebruiken het als tuinafscheiding en om je af te schermen van de straat, om zo toch enige privacy te hebben. Met een goede afwerking en de juiste houtsoort van Smoldersbv.nl hebben de meeste houten poorten een lange levensduur.

Meest gekozen houtsoorten

Een schutting, heg of hek heeft altijd een poort nodig om binnen- of buiten te komen. Het materiaal wat daarvoor wordt gebruikt kan voor iedereen verschillend zijn. Een houten poort van geïmpregneerd hout gaat nu eenmaal minder lang mee dan hardhout. Er bestaan diverse soorten houtsoorten in verschillende soorten kwaliteit en prijsklasse. De meest gebruikte houtsoorten voor poorten zijn:

  • Meranti, een duurzame houtsoort uit Azië. Met een roodbruine tot roze-bruine kleur. Met een duurzaamheid van 20 tot 80 jaar mits goed onderhouden wordt.
  • Cederhout, tropisch hardhout vergrijst, licht in gewicht en geen onderhoud
  • Padouk, is harder dan cederhout, maar minder snel gebruikssporen en moet behandeld worden
  • Thermowood, afkomstig van milieubewuste houtsoort en sterk duurzaam hout

Er zijn tientallen soorten hout, waar uit gekozen kan worden. De klasse houtsoort geeft aan wat de levensduur van het hout is.

Soorten poorten in de tuin

De looppoort of tuinpoort is een poort waar geen auto’s door kunnen. Het is een poort wat geschikt is voor de voor- en/of achtertuin.
Een draaipoort of een inrijpoort heeft 1 of 2 openslaande deuren en is meestal 3 meter of breder, waar makkelijk auto’s doorheen kunnen rijden.
Een schuifpoort is een toegangspoort waar de poort open kan schuiven. Deze kunnen vaak met ondergrondse of bovengrondse systemen automatisch van een afstand worden geopend.

Tips

Met de aanschaf van een houten poort horen ook de bevestigingsonderdelen bij. Het is aan te raden om bij de leverancier te vragen om RVS onderdelen. Bevestigingsmateriaal die gemaakt zijn van ijzer, staal of verzinkte materie worden op den duur aangetast door weersomstandigheden en veroorzaken schade en verkleuring van de houten poort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here