De zomer is weer voorbij… Binnenkort vallen de bladeren weer van de bomen… Voor de mensen die een buitenzwembad hebben, is dit een drukke periode. Zij moeten dagelijks het zwembad reinigen: elke dag moeten onder andere de bladeren uit het zwembad geschept worden. Dit is een grote, tijdrovende klus, maar dit hoeft niet. Het kan op een eenvoudige manier opgelost worden door een overkapping boven je zwembad te maken.

Met een zwembadoverkapping blijft je zwemwater schoon en omdat een overkapping ook nog een isolerende werking heeft, blijft het water warmer. In de herfst kan je dus ook nog een heerlijke duik in het zwembad nemen. Zonder overkapping zou dit niet mogelijk zijn, omdat het water dan te hard afkoelt. Het zwembad blijft dus niet alleen schoner, maar het blijft ook warmer, zodat je langer gebruik kunt maken van het zwembad. Als het zwembad dan ook nog voorzien is van een verwarming, dan zou je zelfs tot tegen de winter gebruik kunnen maken van het zwembad en ook in het vroege voorjaar kan je hier dan al gebruik van maken. Zo kan je dus optimaal gebruik maken van jouw zwembad. Een zwembadoverkapping kan je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt, het is dus beschikbaar voor elk budget

zwembad overkapping
De herfstbladeren gaan binnenkort vallen. Zorg voor een zwembadoverkapping

Goedkope zwembadoverkapping

Als je handig bent, kan je zelf de overkapping maken, scheelt dit veel montagekosten. Je kunt de materialen dan bij de bouwmarkt halen (en op maat laten maken) en dan kan je deze dus zelf in elkaar zetten. Dit is uiteraard de goedkoopste manier om een overkapping te maken. Als je minder handig bent, kan je kiezen voor de tweedehands overkapping. Op internet worden deze af en toe aangeboden. Je moet deze dan nog wel zelf in elkaar kunnen zetten. (Als je hem bij de verkoper eerst zelf uit elkaar gehaald hebt, dan is dit vaak niet zo’n probleem, omdat je dan al gezien hebt hoe het werkt) Als je dit toch ook nog te lastig vindt, dan is een afdekzeil een mooi alternatief voor een overkapping. Dit zeil houdt bladeren ook tegen en het water verliest ook minder snel zijn warmte.

Soorten zwembadoverkappingen

Als je meer geld te besteden hebt, kan je kiezen voor een nieuwe overkapping. Je kunt vervolgens dan zelf de vorm van overkapping kiezen die bij jouw zwembad en tuin past. Ook kan je zelf het materiaal van de zwembadoverkapping kiezen. Er zijn houten overkappingen te koop, maar ook overkappingen van aluminium. Er zijn dus heel veel opties! Voor ieder wat wils.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here