Om je tuin of buitenomgeving een tropisch tintje mee te geven kun je exotische planten en palmen plaatsen. Echter, vaak zal dat op den duur niet goed gaan omdat het Nederlandse klimaat niet geschikt is voor dergelijke plantensoorten. Om toch van die sfeer blijvend te kunnen genieten kun je handig gebruik maken van kunstplanten en kunstpalmen voor buiten.

Kunstpalmen besparen tijd en kosten

Palmbomen geven je dat fijne vakantiegevoel, denk maar aan zonnig Zuid-Frankrijk. Om hetzelfde gevoel in huis te halen is de kunstpalm voor buiten een prachtige oplossing. Immers, je hebt geen last van het klimaat en je bespaart tijd en kosten inzake de speciale verzorging. Wel dien je erop te letten dat je bij de aanschaf van een kunstpalm ook daadwerkelijk controleert of deze geschikt is voor een buitenomgeving. Normaliter zullen UV-stralen de kleur van de palmboom doen aantasten en na verloop van tijd kunnen de bladeren zelfs afbrokkelen. Om dat alles te voorkomen dien je te kiezen voor een UV-bestendige kunstpalm en in zo’n geval is er geen omkijken meer naar. Wellicht dat je de palm af en toe moet schoonspoelen, maar als deze buiten staat doet de regen dat wel.

Kunstplant voor in de tuin

Komt het neer op buiten kunstplanten? Dan ga je eigenlijk op dezelfde manier te werk. Ook hier bespaar je tijd en kosten wat betreft onderhoud en het enige wat je hoeft te doen is een zodanige keuze maken waardoor de plant binnen het geheel past. Ook hier is het namelijk belangrijk dat je rekening houdt met de omgeving. Gaat het om een bedrijf? Wellicht dat je bij de entree kiest voor wat grotere kunstplanten. Gaat het om de tuin? Dan geldt misschien het omgekeerde.

Wil je graag een exotisch gevoel ervaren of creëren? Een kunstpalm of kunstplant voor buiten zorgt daarvoor. Daarbij is het wel belangrijk dat je let op kleurgarantie. Zit het daarmee goed, dan is het lekker zorgeloos genieten en daar gaat het uiteindelijk om. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here