Voor je aan de slag gaat met het aanleggen van een nieuwe tuin of het vernieuwen van je tuin is het slim om na te denken over een tuinontwerp. In principe is dit een ontwerp van je tuin met lijnen waarin blijkt hoe je de tuin gaat inrichten. Hier worden dan ruimtes gemaakt voor een looppad, beplanting en eventueel een terras. Je kunt dit geheel naar eigen wens inrichten, maar het is slim om een aantal vaste vormen te gebruiken zodat er ordening in je tuin ontstaat.

Diagonale lijnen

Diagonale lijnen doen de tuin groter lijken omdat het een langere lijn is. Het is al digitaal wanneer de lijn niet een hellingshoek van 90 graden heeft. Een diagonaal looppad van voor naar achter in de tuin zorgt ervoor dat de tuin een stuk groter lijkt. De ruimtes die overblijven kunnen gevuld worden met beplanting, gazon of een vijver.

Door een diagonale lijn krijgt de tuin ook meer diepte. Diagonale vormgeving kan een thema in de tuin zijn. Draaf hierin echter niet door. Het is beter om één of twee elementen diagonaal te maken, dan om dit in alles door te voeren. Dit is niet logisch en dan mist het ook zijn uitwerking.

Gebruik de diagonale lijn niet te flauw. Het beste kan een hoek van tussen de 25 en 25 graden worden gekozen voor het beste effect.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here