Iedere maand van het jaar is er wel iets te doen in je tuin. Denk aan het onderhouden van je gazon of vijver, het snoeien en beplanten in de tuin. Hierbij geven we aan wat je in februari kunt doen aan onderhoud voor je tuin.

Tuinonderhoud in februari

De dagen worden weer langer in februari en over het algemeen gaat de temperatuur alweer stijgen. Dit is een mooi moment om de kale plekken in het gazon in te zaaien. Let er wel even op dat je dit niet doet wanneer het weer een terugval kent. Soms trekt de kou namelijk langer door. In dat geval moet je in ieder geval het gazon niet betreden.

Veel regenval

In februari kan het ook veel regenen. Wanneer er plassen water op je gazon blijven staan, prik hier dan gaten in zodat het water kan wegzakken.
Wanneer je met ijs te maken krijgt, bijvoorbeeld op de vijver, zorg er dan voor dat je dit geleidelijk weghaalt. Grote schokken door het hakken van het ijs, kan de vissen afschrikken. Ze kunnen hier zelfs door doodgaan. De vissen hebben overigens in de kou niet veel trek. Onder de 6 graden hoeven vissen zelfs niet gevoerd te worden.

Snoeien

In februari mag er ook weer gesnoeid worden in de tuin. De fruitbomen mogen hun eerste knipbeurt krijgen en ook struiken en andere planten kunnen nog gesnoeid worden. Het is wel belangrijk om dit in februari te doen en hier niet te lang mee te wachten, want anders heb je er in de zomer geen profijt van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here