Als de koudere dagen eraan komen, is het verstandig om jouw kwetsbare planten tegen de kou te beschermen. Je wilt immers voorkomen dat de planten bevriezen. Kwekerij de Groot biedt een groot assortiment aan buiten en binnen planten. Dus ben je nog op zoek naar leuke nieuwe planten? Neem dan een kijkje bij Kwekerij de Groot. Grote kans dus dat er dat wat leuks tussen zit voor jou!

Wat moet je weten over vorst en een plant?

Veel planten kunnen niet goed tegen vorst, maar er bestaan gelukkig ook planten die er wel tegen kunnen. De buitenpplanten die tegen vorst kunnen, laten hun bladeren afsterven, zodat er geen vocht verdampt kan worden. Ook zijn er planten die in de winter compleet boven de grond afsterven. De buiten planten hebben geen extra bescherming tegen de vorst nodig. Het is moeilijk om te zeggen hoeveel vorst een plant precies kan hebben. Dit is namelijk afhankelijk van het vocht in de grond. Planten in potten zijn in de winter veel kwetsbaarder dan planten in de grond. Dit komt omdat potten dun zijn en daardoor kunnen de wortels dus sneller bevriezen. Planten die in potten zitten, kan je beschermen door van te voren de binnenkant van de pot te bekleden met noppenfolie. Geef ook de buitenplanten in potten geen water. Zo voorkom je dat de wortels en de aarde bevriezen.

Hoe bescherm je een plant tegen vorst?

Je kan een plant in een pot van te voren al isoleren met noppenfolie. Dit is belangrijk zodat de plant minder kwetsbaar is voor vorst. Heb je de mogelijkheid om planten in een pot binnen te zetten, doe dit dan. Komen de temperaturen weer boven het vriespunt dan kan de plant weer naar buiten toe. Ook kan je de plant beschermen met bamboe stokken. Heb je die niet dan kan het ook met een vliesdoek of rieten matten kiezen. Deze materialen zorgen ervoor dat de plant op een efficiënte wijze afgedekt kan worden. 

Welke planten kunnen goed tegen vorst?

  • Hortensia’s
  • Buxus
  • Sneeuwvlokje
  • Hamamelis mollis
  • Phlomis
  • Siergrassen
Plant
Planten in de tuin.

Welke planten kunnen niet goed tegen vorst?

Er zijn redelijk wat planten die niet goed tegen vorst kunnen. Denk aan de olijfboom, vijgenboom, agapanthus, trachycarpus en de camelia. Deze planten hebben onder andere extra bescherming nodig. Deze planten kan je dan het best in de garage zetten als dat mogelijk is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here