Een hond als huisdier zorgt voor veel gezelligheid en plezier. Maar ook je hond wil weleens naar buiten kunnen, ook als hij niet per se uitgelaten wordt. De hondvriendelijke tuin is dan een goede optie. Maar hoe maak je je tuin eigenlijk geschikt voor honden? In dit blog vertellen we je meer over de hondvriendelijke maniertuin en hoe jij deze tuin zelf het beste kunt creëren. We geven je graag praktische tips, zodat jij helemaal zelf jouw tuin hondvriendelijk kunt maken.

Geef je hond de ruimte in de tuin

Ruimte is voor honden erg belangrijk. Ook voor kleine hondensoorten is het goed om lekker veel speelruimte te hebben. Een hond moet kunnen rennen en lekker kunnen ravotten met zijn speelgoed. Een goede optie is om een speciale graafplek voor je hond te creëren. Want vroeg of laat zal je huisdier toch de drang voelen om kuilen te gaan graven. Heb je hier geen plek voor? Zorg dan dat je bloemen en planten in (verhoogde) bloem- of plantenbakken kan, zodat je hond ze niet kan beschadigen.

Schaduw: belangrijker dan je denkt

In de stad is het vaak een stuk warmer dan op het platteland. En aangezien honden snel last hebben van de warmte (en deze ook moeilijk kwijt kunnen), zijn schaduwrijke plekken in je tuin een goede manier om voor verkoeling te zorgen. Dit kan al simpel door een haag of heg, of door planten met grote, overhangende bladeren. Heb je geen plek voor een nieuwe plant of wil je je tuin niet anders inrichten? Denk dan aan simpele, maar doeltreffende oplossingen zoals een parasol of een zelfgemaakte overkapping.

Tuin voor honden

Let op bepaalde planten

Belangrijk punt om op te letten: giftige bloemen en planten. Net als katten, kunnen honden ziek worden als zij bepaalde planten eten. Een hondvriendelijke beplanting is dus noodzakelijk. Gelukkig zijn er niet heel veel planten die een hond ziek kunnen maken. Met name soorten als de rododendron, goudenregen, vingerhoedskruid of ridderspoor zijn giftig voor honden. Wil je deze planten wel graag in je tuin? Zet ze dan op verhoogde elementen in je tuin. Een hond hoeft bovendien niet altijd in een plant te bijten of deze eten, aangezien daar hij geen natuurlijke aanleg voor heeft. Maar ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen.

 

Meer dingen om op te letten

Tot slot zijn er nog enkele punten waar je rekening mee kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan een kleine speel- of grasveldje voor je hond. Ook is het belangrijk dat je hond geen scherpe voorwerpen in je tuin kan tegenkomen. Potscherven, maar ook grind of schelpen kunnen de poten van je hond beschadigen.

 

Wil je meer tuintips? Of ben je op zoek naar de nodige inspiratie? Bekijk dan onze website voor de laatste nieuwtjes, praktische tips en handige blogs voor tuin onderhoud en inspiratie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here