Wat een uitdaging: het aanleggen van je achtertuin!
Een voortuin is bij de meeste mensen vrij beperkt van grootte en vaak ook nog functioneel, maar een achtertuin is in de meeste gevallen puur voor het genieten en relaxen.

De voorbereiding aanleggen van de achtertuin:

Dit is niet bij iedereen en bij alle huizen hetzelfde. Koop je een huis wat nieuw gebouwd wordt, dan begin je qua tuin met helemaal niets. Koop je een bestaand huis, dan is er vaak al een tuin, maar moet je die aanpassen aan je eigen smaak en behoefte.
Bij een nieuw te bouwen huis is er vaak tijdens de bouw al overleg met de nieuwe buren. Praat met elkaar over gezamenlijk aan te pakken klussen. Denk hierbij aan schuttingen, terrastegels, drainage in je grasveld enz. Alles wat je samen met andere mensen koopt, is goedkoper. Denk ook aan het gezamenlijk huren van materialen en inhuren van klusjesmannen.
Bij een bestaand huis is er een ander uitgangspunt. Ook in dit geval is het handig om te overleggen met buren.
In beide gevallen is een goede voorbereiding het halve werk. Kijk op internet, laat je adviseren door vakmensen en maak een begroting.

Aanleggen achtertuin
Bij het aanleggen van de achtertuin moet met een aantal dingen rekening gehouden worden. Ook met de wensen van bijvoorbeeld de kinderen.

De uitvoering van het aanleggen van de achtertuin:

Je kunt het financieel zo gek maken als je zelf wilt.
Wat voor uitstraling wil je je tuin geven? Zijn er kinderen? Wil je een vijver met koikarpers? Daar hangt een prijskaartje aan. Wil je een tuin met een Japanse uitstraling en met speciale beplanting? Ook dit kost een hoop geld. Misschien ben je minder veeleisend en vind je het geen probleem om tweedehands spullen via Marktplaats te kopen?
Terrastegels zijn vaak gratis op te halen. Kijk in het plaatselijke krantje of er iets van je gading bij is.
Is de tuin door jezelf of welwillende familieleden op te knappen of moet je dit door speciaal geschoolde klusjesmannen laten doen? Bedenk van te voren wat er voor jou haalbaar is. Dit voorkomt frustratie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here