Privacy in de tuin

 

Het zou een beetje vreemd zijn om met de mensen die naast je wonen één grote tuin te hebben zonder enkele privé. Er zijn ongetwijfeld mensen die zo leven. De meesten onder ons zullen echter kiezen voor een erfafscheiding. Er zijn vele mogelijkheden om een keus te maken. Wil je een natuurlijke scheiding tussen de buren en jouw stukje grond dan is een haag erg prettig. Wel heeft een pas geplante haag tijd nodig om wat groter en breder uit te groeien zodat je de eerste tijd nog niet alle privé hebt die je zou willen. Er zijn echter ook natuurlijke erfafscheidingen die direct een intiem karakter geven aan je tuinbeleving.

De klimopschutting

Een natuurlijke erfafscheiding die ook in de wintermaanden groen blijft is een schutting begroeid met klimop. Deze schuttingen zijn kant en klaar te koop en kunnen direct met klimop en al geplaatst worden. Na twee jaar is de schutting helemaal dicht maar deze zal in de eerste tijd na plaatsing direct een privégevoel geven. Je kunt er absoluut niet doorheen kijken. Deze kant en klaar hagen zijn te koop in stukken van 120 x 180 cm. Wil je dus niet te lang wachten om een dichte afscheiding te krijgen dan is deze soort afscheiding een juiste keus.

Woonbeleving

 

De tuin is tegenwoordig een verlengstuk van je huis. Heb je een modern interieur dan is het logisch om dit door te trekken in de achtertuin. Ook de afscheiding tussen de buren en jouw stukje grond kun je een moderne afscheiding geven.

Schanskorven

De schanskorven nemen steeds meer in populariteit toe. Het is ook een simpele manier om een afscheiding te maken tussen voortuin en straat of tussen de buren en je zijtuin. De schanskorven ook wel steenkorven genoemd, zijn sterke korven van gaas die gevuld kunnen worden met stenen. De scheiding is direct klaar wanneer de stenen er in zitten en je kunt meteen van privacy genieten. Bij een landelijke uitstraling zullen weer andere stenen worden toegepast dan in een moderne plantentuin. Zo kun je door voor de juiste steensoort te kiezen je woonbeleving van binnen doorvoeren naar buiten. Kleine keien hebben meer een landelijk accent terwijl moderne stenen kunnen bestaan uit blokken.

Verschillende soorten erfafscheiding
Er zijn verschillende soorten erfafscheidingen waaruit gekozen kan worden, zorg ervoor dat deze past bij jouw wensen.

Schuttingen

 

De keus voor een schutting is enorm groot. Voor elk budget is er een schutting aan te schaffen. Echter, een houten scheiding die per paneel 25 euro kost gaan niet zo lang mee dan een schutting in dezelfde maat die 125 euro kost. Dit ligt aan het hout die voor de schutting is gebruikt. Vurenhout is een goedkope houtsoort maar niet echt duurzaam. Kies je voor een schutting van hout dan is het verstandig iets meer geld uit te geven. Je hebt dan veel langer plezier van de erfafscheiding. Probeer samen met de buren een schutting aan te schaffen. Dit scheelt de helft van de kosten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here