Moestuin: hoe begin je eraan?

Een moestuin is een ontzettend leuke plek om je even te ontspannen en met de natuur bezig te zijn. Wat nog meer is: het brengt nog op ook. Je teelt wat je wilt en kan aan het eind van de dag het heerlijke resultaat op je bord hebben liggen. Een moestuin beginnen? Het is gemakkelijker dan je denkt: niemand werd met groene vingers gebeuren ten slotte!

Begin een moestuin
Begin een moestuin en verbouw je eigen groenten!

Kies de juiste plek

Als je een moestuin begint is het eerste wat je moet doen natuurlijk de juiste plek kiezen. De ideale plek voor een moestuin ligt in de zon maar heeft voldoende beschutting voor de wind, heeft gemakkelijk toegang tot water en heeft een humusrijke ondergrond. Natuurlijk heeft niet elke grond een dergelijke plek. Niets om je echter zorgen over te maken: er is altijd ruimte voor verbetering!

Maak het niet te groot

Het is gemakkelijk om als mens van stapel te lopen maar doe dat toch maar niet bij een moestuin. Begin je een moestuin? Dan is het beter om met een relatief klein perceel te beginnen zodat je zeker weet dat je het werk aankan en graag doet. Een te grote moestuin van bij de start waar je toch niet voldoende tijd voor hebt is immers eerder frustrerend dan ontspannend.

Wat wil je telen?

Een logische vraag bij het starten met een moestuin. Wat wil je eigenlijk telen? Na verloop van tijd spreekt het voor zich dat je voldoende ervaring hebt om een vergelijking te maken. Maar als je net start? Dan is het misschien een goed idee om de gemakkelijkst te telen groenten te nemen zoals Courgettes, bonen, erwten en dergelijke. Als je éénmaal hebt vastgesteld wat je wilt telen is de volgende vraag hoe veel je ervan wilt telen. Daarbij ga je best uit van een verhouding van dubbel zo veel als je denkt zelf te consumeren. Zo heb je een bescherming tegen de onvermijdelijke tegenslagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here