Als je met je karretje door het plaatselijke tuincentrum loopt en her en der wat planten uit de stellingen vist omdat ze je op dat moment aanspreken moet je niet verwachten dat je tuin een voorbeeldtuin wordt.

Tuinontwerp laten maken

Wie echt een mooie, degelijke tuin wilt zal er enig voorwerk aan moeten besteden in de vorm van een tuinontwerp. Want niet iedere plant is voor elke plaats geschikt. De ene wil net een beetje meer zonlicht dan de ander. Ook moet je rekening houden met de soort grond van je tuin. Is het kleigrond of zandgrond? Niet iedere plant of struik houdt van beide soorten. Kijk ook goed welke planten in welke maand bloeien zodat je vanaf het begin van de lente tot het einde van de zomer volop kleur in je tuin hebt.

Een tuinontwerp maken
Zeker voor een lastigere inrichting van de tuin is het handig een tuinontwerp te laten maken.

Waar je op moet letten bij een tuinontwerp

Ook zal je bij het maken van een tuinontwerp moeten letten op de (sier)bestrating. Waar schijnt de meeste zon en wil je graag een terras? Moet er een pad komen? En wat is de beste plaats om ’s avonds nog even lekker te zitten? Allemaal vragen die je mee moet nemen in het maken van een tuinontwerp.

Het is natuurlijk ook erg leuk. Alle trends van het moment zie je voorbijkomen op internet en diverse televisieprogramma’s en je zult al goed weten wat je wel en niet mooi vind. Let wel op dat je een tuin voor langere tijd inricht en kies voor tijdloze vormen en wat neutrale grotere objecten. Het zou jammer zijn als je veel tijd en geld steekt in bijvoorbeeld een grote zwarte gemetselde plantenbak terwijl hij over drie jaar afschuwelijk gevonden wordt. De trends kan je natuurlijk volgen maar doe dit door middel van accessoires, eenjarige planten, en potten.

Wanneer je het echt goed wil doen is het inhuren van een professional voor het maken van je tuinontwerp natuurlijk ook altijd een goede optie. Denk hierbij aan een tuinarchitect of een hovenier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here