Waarom zou iemand een paar werkklompen aanschaffen? Het is niet steeds het meest flatterende schoeisel, maar zal met kop en schouders boven de anderen het meest handige paar in de schoenkast zijn! Werkklompen bestaan er in alle vormen en maten en voor elke soort activiteit. Heb jij er nog gene in je kast staan? Lees dan zeker volgend artikel en je zal snel overtuigd zijn van het gemak van een goed paar werkklompen voor jouw dagelijkse taken.

Huis en tuin

Werkklompen worden heel veel gebruikt in de industrie, maar ook thuis en in de eigen tuin kunnen ze hun nut absoluut bewijzen. Er zijn uitvoeringen in kunststof die perfect geschikt zijn tijdens het poetsen. Zo hoef je niet met je gewone schoenen telkens door het sop lopen en het risico te lopen dat deze worden aangetast door water of chemicaliën, die je gebruikt om te poetsen. Dankzij hun duurzame uitvoering zijn werkklompen bestand tegen externe invloeden, zoals van zeep en water. De kunststof maakt ze antibacterieel, wat zeker belangrijk is tijdens het poetsen.

Ook wie graag in de tuin werkt of dieren houdt, heeft baat bij een paar werkklompen naast de achterdeur. Je kunt er makkelijk in en uit stappen, wat ze veel handiger maakt dan een paar laarzen. Kies voor een kunststof uitvoering zodat ze makkelijk onder de kraan af te spoelen zijn na gebruik en kunnen drogen in de zon.

Voeding

Wie tewerkgesteld is in de voedingsindustrie, bijvoorbeeld als kok of bakkerij, weet dat de hygiënevoorschriften zeer streng zijn. Onze voeding moet uiterst proper worden verwerkt. Dat betekent niet alleen dat er moet gewerkt worden met de juiste materialen die makkelijk te reinigen zijn, maar ook de kledij moet worden afgestemd op de hygiënische normen.

Werkklompen voor de voedingsindustrie moeten in eerste instantie antibacterieel zijn. Liefst met een kunststof zool en vlot afwasbare bovenkant zoals leder of kunststof. Veelal zal je zien dat werkklompen voor voedselverwerkende jobs in een witte kleur worden uitgevoerd. Dit vergemakkelijkt het schoonhouden ervan.

werken in de tuin
Wil je aan de slag in de tuin? Werkklompen kunnen hierbij goed van pas komen.

Algemeen

Naast het gebruik thuis of in de tuin of de toepassing in de voedingsindustrie worden werkklompen voor allerlei toepassingen gebruikt. Vooral omgevingen waar hygiëne belangrijk is zoals bij voeding, maar ook in de gezondheidszorg. Ze hebben een versterkte top waardoor ze ook de veiligheid verhogen. Dit is belangrijk bij toepassingen thuis of tijdens het werk wanneer er risico is dat er zware dingen op de voeten kunnen vallen.

Omdat werkklompen hoofdzakelijk voor een langere periode worden gedragen is er bij de vervaardiging ervan extra aandacht gegeven aan het draagcomfort. Wil jij een geschikt paar werkklompen kopen? Kijk dan zeker naar schoenen die ergonomisch getest werden zodat ze niet alleen makkelijk rond de voet zitten, maar ook rugpijn en andere klachten helpen vermijden.

Besluit

Zo zie je maar, zowel voor je beroep, maar ook voor diverse toepassingen thuis zijn werkklompen het schoeisel dat de voorkeur draagt. Kies bewust voor de geschikte schoen afhankelijk van de toepassingen waarvoor jij ze nodig zult hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here