De tuin en balkon zijn tegenwoordig meer en meer een verlengstuk van uw huis. Daarbij hoort natuurlijk ook een prettige zit bij in de vorm van een tuinset om er optimaal van te kunnen genieten. Vergeleken met een balkon zijn in een tuin de mogelijkheden een stuk groter met een ruime keuze aan tuinsets van verschillende soorten materialen. Welk materiaal je voorkeur heeft is persoonlijk en mede afhankelijk van de inrichting van je tuin of balkon. Ook het budget speelt natuurlijk mee bij een tuinset kopen.

Materiaal tuinset.

Een (steiger)houten tuinset kies je als je van natuurlijke warme materiaal houdt. Vaak zijn de sets wat zwaarder en na eigen keuze te behandelen met olie, lak of helemaal niet. Houten tuinsets zijn wat gevoeliger voor weersomstandigheden. Ook een aluminium tuinset behoort tot de mogelijkheden, deze heeft vaak een wat strakkere moderne look en weinig onderhoud nodig. De zittingen zijn vaak uitgevoerd met een waterdoorlatend textilene doek welke heerlijk zit en er niet perse kussens nodig zijn. Ook de kunststof tuinsets zijn nog steeds verkrijgbaar mocht je een goedkopere tuinset willen kopen. Voordeel is ook hier het onderhoud, nadeel dat ze in de loop verkleuren.

Loungeset.

Populairst tegenwoordig zijn de loungesets. Deze zijn gemaakt van een aluminium frame met daarover een kunststof vlechtdraad gewikkeld, ook wel wicker genoemd. Loungesets bestaan vaak uit meerdere elementen om zo je eigen opstelling te bepalen welke het meest geschikt is voor jouw tuin. Ze zijn ook zeer onderhoudsvriendelijk en de duurdere versies zijn uitgevoerd met waterafstotende kussens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here