De lente is begonnen en dus is het weer mogelijk om heerlijk in de tuin te gaan zitten en van de zon te genieten. Dit is natuurlijk het fijnst wanneer je mooi groen gras om je heen hebt groeien. Heb je nog geen gras in je tuin? En heb je geen zin om te wachten totdat het gegroeit is, zodat je meteen kunt beginnen met genieten van je heerlijke groene tuin? Dan is gras aanleggen een slimme zet!

De juiste grassoort kiezen

Het is belangrijk dat je goed nadenkt welke grassoort het beste bij jou en je omgeving past voordat je begint met het aanleggen van gras in je tuin. Er zijn namelijk meer verschillende grassoorten dan je je kunt voorstellen. Om het makkelijk te houden worden deze vaak verdeeld in twee groepen: siergras en speelgras.
Speelgras is steviger en is een echte aanrader wanneer je kinderen hebt die op het gras zullen gaan spelen. Dit gras is grover en steviger van structuur waardoor het veel kan hebben.
Siergras zal er snel vertrapt uit gaan zien wanneer hier veel overheen gelopen wordt.

Gras aanleggen
Met de juiste voorbereiding kun je gras aanleggen met een prachtig resultaat.

Tips voor gras aanleggen

Voordat je begint met het leggen van graszoden zijn er een paar zaken die je in overweging moet nemen. Als je bijvoorbeeld al oud gras hebt liggen wil je misschien weten of je dit moet verwijderen of dat je gewoon nieuw gras aan kan leggen erbovenop. Het kan allebei, maar het is verstandiger om de grond om te spitten – denk er hierbij ook aan dat je al het onkruid verwijdert. Hierdoor zorg je er namelijk voor dat je nieuwe gras de beste mogelijkheid krijgt om te groeien en zal het er langer mooi uit blijven zien.
Als laatste is het belangrijk dat je het oppervlakte opmeet waar je gras aan wilt leggen. Je wilt natuurlijk niet het risico lopen dat je te veel of te weinig zoden bestelt.

Zolang je je goed voorbereidt is gras aanleggen een fluitje van een cent.

Naar boven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here