Een veel voorkomende klus die loodgieters uitvoeren, is het plaatsen van een buitenkraan. Een buitenkraan lijkt voor veel mensen een overbodige luxe te zijn. Toch ziet eigenlijk iedereen het voordeel ervan in en is een buitenkraan toch wel erg prettig als u er eenmaal een hebt. Loodgieters in Oostende plaatsen daarom jaarlijks heel wat buitenkranen.

Waarom een buitenkraan laten plaatsen?

Een buitenkraan maakt het veel gemakkelijker om buiten water af te tappen. Een buitenkraan kan zowel voor het huis, als achter het huis worden geplaatst; net waar u behoefte aan hebt.

Een kraan voor het huis, wat meestal aan de straatkant is, heeft als voordeel dat u eenvoudig de auto kunt wassen. Niet iedereen vindt een carwash even prettig of het geld waard; genoeg mensen die liever zelf hun auto wassen. Dat kan dus heel eenvoudig met een buitenkraan aan de voorkant van de woning.

Een buitenkraan aan de achterkant van de woning, waar zich meestal de tuin bevindt, is praktisch om planten water te geven. Zo hoeft u niet met gieters water in de weer maar kunt u gemakkelijk zelf de planten bewateren bij heet en droog weer. Bovendien kunt u hiermee eenvoudig een zwembadje vullen zonder met emmers water te moeten sjouwen of een vieze tuinslang in huis te moeten aansluiten. Het installeren van een buitenkraan is een klus voor de loodgieter. Er moet namelijk een aansluiting worden gemaakt op een bestaande waterleiding. Wanneer dit niet correct wordt uitgevoerd bestaat er de kans dat er een lekkage ontstaat.

buitenkraan
buitenkraan

Buitenkraan aftappen in de winter

Houd er goed rekening mee dat u een buitenkraan in de winter moet aftappen om te zorgen dat deze niet bevriest. Wanneer de buitenkraan bevriest, is de kans groot dat de waterleiding barst. Doordat het water uitzet kan de leiding barsten, wanneer het begint te dooien kan een lek voor veel schade zorgen. Zeker als u bijvoorbeeld op vakantie bent en het lek niet opmerkt. Vergeten uw buitenkraan af te tappen? Het is dan slim om een loodgieter in te schakelen die de schade kan herstellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here