Houd jij erg van moderne strakke tuinen en wil je er misschien zelf eentje gaan ontwerpen? Gaaf, dat kan ik alleen maar aanmoedigen. Natuurlijk zijn tuinarchitecten en hoveniersbedrijven super handig en weten zij echt wel hoe ze strakke moderne tuinen moeten ontwerpen, maar zelf iets ontwerpen maakt het net iets specialer. Maar dat betekent niet dat het ontwerpen van een moderne strakke tuin makkelijk is. Integendeel, er komt meer kijken bij het ontwerpen van een tuin dan je misschien zou denken. En een moderne tuin is misschien wel een van de lastigste stijlen om zelf te ontwerpen. Waarom dat is, lees je hier.

Zelf modern strakke tuin ontwerpen

Zelf je moderne strakke tuin ontwerpen is zeker mogelijk. Met alle moderne tools die je online vindt wordt het maken van je eigen ontwerp steeds eenvoudiger. Met 3D-programma’s plaats je de bestrating, beplanting en tuinmeubelen met slechts enkele muisklikken. Toch kan het gebruiken van zo een programma een vertekend beeld van de werkelijkheid geven. Ten eerste is het een uitdaging om rekening te houden met praktische kenmerken. Heb je genoeg ruimte voor de barbecue, kan je de deur openen zonder deze tegen de lounge set aan te zwaaien en heb je eigenlijk wel gedacht aan het neerzetten van een zwembad als het warm wordt. Aan sommige dingen begin je pas te denken wanneer je ze nodig hebt. En dan is het meestal al te laat. Neem je tijd om na te denken over alle wensen en eisen waar jouw moderne strakke tuin aan moet voldoen.

moderne tuin ontwerpen
Je eigen moderne tuin ontwerpen is een mooie ervaring.

Wat moet je weten?

Oke, je gaat dus je eigen tuin ontwerpen. Maar wie zorgt voor de aanleg van de tuin? Als je dit ook zelf wilt doen, dan is dat prima. Maar als je iemand anders de aanleg laat doen, terwijl jij het ontwerp hebt gemaakt, is het wel zo handig om extra duidelijk te zijn. Maak duidelijke tekeningen, leg uit wat alles betekent en zorg dat je bereikbaar bent voor vragen. Houd ook rekening met stopcontacten en lichtpunten. Bij een moderne strakke tuin is het lastig om achteraf de tuin open te breken om nog een stroomkabel onder de grond te leggen.

Het ontwerp

Bij moderne strakke tuinen wordt veel gebruik gemaakt van materialen als beton, glas en hout. Deze tijdloze materialen worden zo strak mogelijk gehouden. Denk aan fijn geschuurd hout, glad beton en zoveel mogelijk in rechte lijnen. Een moderne tuin is overwegend kleurneutraal, maar met voldoende groen in de tuin zorg je voor de juiste balans. Het moet namelijk wel een beetje vrolijk blijven. Bekijk online eens wat afbeeldingen, je zult versteld staan van de mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here