Voor minder grote werkzaamheden kunnen rolsteigers een bijzonder geschikte oplossing zijn. Door hun gemakkelijke montage, toegankelijkheid en gebruik zijn ze beter hanteerbaar en geschikt voor verplaatsing en opslag.

Technische kenmerken en voordelen van rolsteigers

Rolsteigers worden vaak door particulieren gebruikt. Ze zijn echter ook te vinden op veel professionele bouwplaatsen. Het gebruik ervan is handig voor werkzaamheden van betrekkelijk korte duur waarbij de steiger vaak moet worden verplaatst; schilderen, elektriciteit verleggen, ventilatie inbouwen enz. Je vindt verschillende soorten rolsteigers bij Rolsteiger.net

Rolsteigers bestaan uit loopbruggen, platforms of vlonders, die allemaal met elkaar verbonden zijn en ondersteund worden door een raamwerk van staal, aluminium of zelfs hout. Deze verschillende materialen hebben verschillende kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden. Over het algemeen worden metalen meer gebruikt.

Om de verplaatsing te vergemakkelijken, worden rolsteigers vaak ontworpen met wielen met een diameter van 100 tot meer dan 300 millimeter Rolsteigers kunnen ontworpen zijn als plooisteigers of ze kunnen bestaan uit vaste steigerelementen die vervolgens op wielen worden gezet. Deze laatste categorie is minder stabiel en de structuur ervan moet worden versterkt met verticale en horizontale schoren en stabilisatoren. Bovendien zijn ze met hun geïntegreerde platform geschikt voor smalle ruimten en oneffen terrein. Om deze reden worden ze bijvoorbeeld op trappen gebruikt.

Rolsteiger
Rolsteiger voor een woning.

De verschillende soorten rolsteigers

Er zijn verschillende soorten rolsteigers: rolsteigers, vouwsteigers en trapsteigers. Rolsteiger.net biedt je een heel gamma aan keuzemogelijkheden. Verrijdbare steigers staan, zoals de naam al zegt, op wielen om ze gemakkelijk te kunnen verplaatsen. Ze zijn zeer gemakkelijk te hanteren, veelzijdig en robuust. Een steiger is ook betrekkelijk gemakkelijk te monteren en te demonteren. Niettemin bedraagt de maximumhoogte van dit type steiger acht meter buiten en twaalf meter binnen. Bovendien moet grote zorg worden besteed aan de stabiliteit van dit type steiger om uitglijden te voorkomen, vooral op oppervlakken zoals tegels.

De vouwbare mobiele steiger dankt zijn naam aan de mogelijkheid om hem na gebruik in te vouwen. Hij is gemakkelijk in elkaar te zetten en nog gemakkelijker op te bergen en neemt niet veel plaats in beslag. Hij staat meestal ook op wielen om hem gemakkelijker te kunnen verplaatsen, wat hem zeer praktisch maakt. In opgevouwen staat kun je dankzij de smalle breedte gemakkelijk door deuren zonder hem uit elkaar te halen. Daarom wordt het vooral gebruikt op bouwplaatsen binnen. De maximumhoogte is echter beperkt tot drie meter en het laadgewicht tot 150 kilo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here