De pracht van de lente en zomer, de zachte bries en dat vervelende gezoem!

Je hebt een prachtige zomeravond, samen met je vrienden en familie gezellig aan het praten. Een lekker avondbriesje streelt door je haren, en dan hoor je ineens dat vervelende geluid. Een onophoudelijk gezoem, dat blijft irriteren. Onze gezellige vriend, de mug, komt een bezoekje brengen.

Vervelende gasten subtiel wegjagen

Het voordeel is wel dat, hoe vervelend het ook is, er vele manieren zijn om van deze overlast af te geraken. En het hoeft tegenwoordig ook niet meer te stinken. Er zijn honderden natuurlijke remedies, die je vaak zelf kunt maken. Natuurlijk zijn de goede oude citroenkaarsen ook nog altijd beschikbaar.

Muggenoverlast in de tuin
Een mug houdt niet van de geur van basilicum

 

Lekkere kruiden

Wat zou je ervan vinden als je het ook nog eens nuttig kunt maken? Door een aantal kruiden te planten in je tuin, verminder je het aantal muggen aanzienlijk, en je kan ze ook nog eens goed gebruiken in je keuken. Basilicum is een prachtig voorbeeld, een goede kok prijst dit kruid de hemel in, maar een mug pakt liever de biezen en vertrekt naar betere oorden. De basilicum plant is een alledaags kruid, maar de verse plant is een perfect anti-muggenmiddel. Plant een paar van deze in je tuin en je kan zowel lekker koken als je avond muggenvrij maken. Blijf je toch wat last hebben? Leg een paar verse stengels op de terrastafel!

Lavendel en kamille

Lavendel is de perfecte plant om je tuin een fris, zomers kleurtje te geven. Ondanks dat wij deze plant heerlijk vinden, is dit één van de grote vijanden van de mug. Met een aantal van deze kanjers in je tuin kun je veilig genieten van je zomeravonden. Wil je het helemaal goed aanpakken, plant zeker ook wat kamille in je lieflijke tuin. Zo heb je de avonden helemaal voor jezelf, zonder ongewenste gasten.

De remedie tegen tandpijn, en muggen!

Kruidnagel is niet alleen goed tegen tandpijn of om te koken, het is ook één van de meest effectieve anti-muggenmiddelen. Voeg een beetje toe aan een kaars, en laat je verleiden door het lekkere aroma zonder vervelende prikkelingen!

Recepten

Vandaag de dag hoef je niet meer naar de apotheker om relatief prijzige middelen aan te schaffen. Met de bovenstaande planten en kruiden, maak je in een handomdraai je eigen producten. Het internet staat vol met leuke recepten, waarvan je de ingrediënten gewoon uit je tuin kunt halen als je bovenstaande tips volgt.

Geniet van elke dag, met een glimlach

We moeten veel te lang wachten op de zomer, om deze te laten verpesten door dit vervelende insect. Als je mijn tips zou opvolgen, kun je de zomer omtoveren tot een zorgeloze periode. Door zowel je tuin als je kookkunsten op te krikken, kun je jezelf volledig beschermen tegen deze vervelende gasten. En daarnaast is het ook nog eens gemakkelijk én goedkoop. Laat de chemicaliën achterwege en geniet ten volle van de voordelen van de natuur!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here