Als u behoefte heeft aan een frisse wind door uw tuin kunt u deze opnieuw laten bestraten, maar u kunt er eveneens voor kiezen om deze op te laten knappen. Een hoveniersbedrijf kan het allemaal voor u realiseren. In dit artikel bespreken we beide mogelijkheden waardoor u een overzicht krijgt van de beste optie voor u.

Bestraten

U ervoor kiezen om uw tuin opnieuw te laten bestraten. U kunt nieuwe tegels kiezen waardoor uw tuin een hele andere uitstraling krijgt. Zo kunt u kiezen voor bakstenen of grote grijze tegels. U kunt zelfs een vlonder van hout laten aanleggen. Dit is grootschalig tuinonderhoud waar u veel van zal merken. Door tuin bestrating krijgt uw tuin dus meteen een hele andere look.  Eerst wordt gekeken of uw tuin aan de eisen voldoet voor bestrating. Er moet rekening gehouden worden met verzakking en waar nodig moet de tuin worden opgevuld met zand en/of aarde. Er zijn verschillende soorten sierbestrating.

  • Ten eerste is er betonnen sierbestrating. Dit is een goedkope variant die tegenwoordig in veel kleuren beschikbaar is. De reden van de relatief lage prijs, is dat de tuin bestrating in Nederland gefabriceerd wordt.
  • Een andere variant die een hoveniersbedrijf kan leggen, is gebakken tuin bestrating. Deze vorm van bestrating wordt gemaakt van rivierklei. De stenen worden in ovens gebakken vandaar dat het gebakken tuin bestrating heet.
  • Eveneens kunt u uw tuin laten bestraten met natuursteen. Dit is de duurste steensoort omdat het unieke stenen betreft en omdat deze van hoge kwaliteit zijn.

U kunt met het hoveniersbedrijf overleggen wat voor u de beste optie is. Zij kunnen u adviseren welke soort het meest bij uw wensen aansluit. Voor een strakkere uitstraling wordt bijvoorbeeld vaak gebakken tuin bestrating gekozen.

Opknappen

Als u slechts uw tuin wil laten opknappen omdat er achterstallig onderhoud is, kunt u eveneens een hoveniersbedrijf inschakelen. Zij zorgen ervoor dat uw tuin er weer netjes bij staat en de tuinman van een hoveniersbedrijf heeft vaak adviezen waardoor u met kleine veranderingen veel resultaat ziet. Hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een aantal bomen of planten in mooie potten. Aangezien tuinmannen veel ervaring hebben in tuinonderhoud weten zij goede adviezen te geven.

tuin bestraten
Moet uw tuin opgeknapt worden?

Geschikte hovenier

Of u nu kiest voor een hele nieuwe look of om slechts een aantal aanpassingen aan uw tuin te doen, een hoveniersbedrijf kan u helpen. Als u woonachtig bent in Gouda, kunt u op verschillende sites het aanbod zien van hoveniers in Gouda. U zoekt in uw regio en daar kunt u offertes aanvragen bij de verschillende hoveniersbedrijven. U zit nergens aan vast als u een offerte aanvraagt en zo kan u bekijken wat opnieuw bestraten kost en dat afwegen tegen de prijs van tuinonderhoud. Als u een hovenier heeft gevonden die u aanspreekt, kunt u altijd bellen voor vrijblijvend advies van de tuinman zelf en daarop gebaseerd een keuze maken. Dus of u nu wil bestraten of wil opknappen, een hovenier helpt u verder met uw tuin.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here