Met het betrekken van je tuin bij het huis bedoelen we dat huis én tuin een geheel vormen. Het kost wel enige ingrepen om beide netjes op elkaar aan te laten sluiten. Wanneer je binnen én buiten in elkaar over laat lopen, krijg je het idee dat je woning één geheel is. Ideaal als je een bepaalde stijl nastreeft zoals een landelijke of juist moderne stijl. In dit blog vertellen we je over meerdere opties die jouw tuin en huis samen laten smelten.

Tuin bij je huis betrekken met een serre

De serre of glazen pui aan je huis is een luxe optie die natuurlijk wat kost. Maar dan heb je ook wat. De grote ruiten bieden ontzettend veel mogelijkheden en vormen een bron van licht en ruimte in je woning en keuken. Heerlijk ’s ochtends je krantje lezen onder de opkomende zon: zie jij het al voor je? Probeer voor een goede symmetrie en geleidelijk kleurverloop te kiezen. Kijk dus uit met felle kleuren voor de kozijnen en lijsten. Ook een overkapping tegen je huis aanbouwen in combinatie met dubbele terrasdeuren heeft eenzelfde effect. Houd er rekening mee dat het materiaal van de overkapping goed schoongemaakt moet kunnen worden, zodat er geen groene aanslag ontstaat door het regenwater.

Tuin bij huis betrekken

Open de deuren!

We benoemden de terrasdeuren net ook al even, maar laten we eens kijken naar de mogelijkheden. Terrasdeuren zijn er in allerlei soorten en maten. De klassieke deuren met lambrisering en hout doen het goed bij de oudere woningen en inrichtingen, terwijl de glazen pui juist prima combineert met moderne huizen. Het mooie aan die dubbele deuren is dat je direct een verbinding met je terras hebt. Pluspunt: ook in de zomer kun je zo heerlijk je woning ventileren. Eventueel bescherm je je keuken of woonkamer met praktische, elektrische horren om ongedierte buiten te houden.

Tip: Loop je vanuit je keuken direct de tuin in? Trek dan de tegels door vanuit je keuken naar je terras. Zo blijft het in één kleur en stijl, waardoor beide onderdelen bij elkaar horen.

Kleuren combineren

Veelvoorkomende in je woning kun je ook naar buiten. En dat geldt ook voor materialen. Gebruik je veel hout in je interieur? Dan kun je dit ook toepassen in de zithoek buiten of door bijvoorbeeld een mooie grote houten tafel ook buiten neer te zetten. Let op met meubelstukken die te groot zijn zodat ze het zicht belemmeren. Zeker bij een serre of overkapping wil je niet dat het een onoverzichtelijke rommel is van banken en stoelen.

Over tuinen en meer

Op Tuinenmagazine.nl vind je nog veel meer informatie, inspiratie en adviezen en praktische tips waar jij als tuinliefhebber ongetwijfeld iets aan hebt. Wij helpen je graag een handje bij het creëren van je droomhuis- en tuin!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here