De jaren 30 woning kent een duidelijke stijl: witte kozijnen, grote witte kamers, kenmerkende afgevlakte daken of juist spitse nokken. De jaren 30 woning is dan ook typisch Nederlands en veel mensen dromen ervan om in dit type huis te wonen. Goed nieuws: veel nieuwbouwwijken worden in een gemengde jaren 30 stijl opgetrokken. Uiteraard hoort daar een bijpassende tuin bij. Zoek je inspiratie voor de perfecte tuin bij je jaren 30 woning, dan is het belangrijk om op een aantal punten te letten. In dit blog vertellen we je er meer over!

De ideale tuin bij een jaren 30 woning

Laten we voorop stellen dat een jaren 30 woning vooral opvalt door de uiterlijke kenmerken van het huis, evenals het interieur. Toch voegt een tuin ontzettend veel toe aan een huis. Zeker aan de buitenkant. En je wil natuurlijk dat jouw nieuwe of zojuist gekochte woning helemaal tot zijn recht komt.

  • Beukenhagen: Klassiek, Hollands, maar erg toepasselijk om te gebruiken als afscheiding. Rode of groene beuk vormen een mooie compacte haag, maar laten ook wat licht en ruimte tussen de bladeren. Geen fan van beukenhagen? Dan is laurierkers of Japanse hulst ook een aanrader.
  • De leilinde en dakplataan: Goed voor volume in je voor- en achtertuin. Leilindes zorgen dat je tuin ‘hoger’ wordt. Ook zijn het goede privacy gevende bomen. Dakplatanen in de achtertuin bieden juist veel schaduw in de zomermaanden.
  • Symmetrie: Symmetrie is kenmerkend voor de jaren 30. Rechte lijnen of strakke vormen die een eindpunt hebben. Bijvoorbeeld in een aangrenzend deurkozijn of tot aan een deur of raam. Laat dit dus ook absoluut terugkomen in je tuin, zowel in de voor- als achtertuin. Het geeft bovendien ook een strakke, goed onderhouden look.

Jaren 30 Leiden tuin

Modern en klassiek combineren

Raar maar waar, je kunt de jaren 30 woning prima combineren met een wat modernere tuin. Denk bijvoorbeeld aan mooie, grote granieten plavuizen in grind, met strakke bloembakken naast het pad. Maak het af met een stijlvolle overkapping of een zithoek of lounge met moderne banken of ander meubilair. 

Kleuren kiezen

Ook is het belangrijk dat je je kleuren zorgvuldig uitkiest. In jaren 30 woningen is veel baksteen verwerkt, dus rode bloemen of hagen met rossig blad zijn al snel too much. Probeer een mooie afwisseling te vinden. Maar zorg ook dat het zeker niet een te drukke bende wordt. De tuin bij een jaren 30 woning is vaak in een goede harmonie met het huis, de garage of andere aanbouw. Kleuren die verder veel gebruikt worden zijn allerlei schakeringen grijs, bruin, wit of rood.

Tuinenmagazine.nl: De plek voor jouw tuininspiratie!

Op zoek naar meer tips voor je tuin, planten, vijver of terras? Op onze website vind je diverse artikelen en blogs die jou verder helpen of die je wat meer inspiratie bieden. Want ook in jouw tuin valt altijd wat te doen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here