Als de lente langzaam weer gaat aanbreken moet ook de tuin weer klaar gemaakt worden voor het voorjaar. Dan is het de hoogste tijd om de tuin in te duiken en deze lente klaar te maken. Dit geldt ook voor het gras en het gazon, zodat er een nieuw voorjaarsseizoen vol buitenleven ontstaat.

Wied het onkruid

De grootste plaaggeest van de tuin is natuurlijk het onkruid. Door de aanwezigheid van de zon groeien onkruidsoorten gestaag en zullen deze snel bloemen en zaden gaan vormen. Om verspreiding te voorkomen van het onkruid is het belangrijk om deze snel te wieden.

Tuin klaarmaken voor voorjaar
Zorg dat je op tijd begint met het klaarmaken van de tuin voor het voorjaar. Voor je het weet is het lente.

Snoei planten en struiken om groei te bevorderen

Ook het snoeien van planten en struiken is niet onbelangrijk. Doe dit in de maand maart, zo bevorder je nieuwe groei. Snoei nooit alle takken weg, want anders heb je kans dat de plant niet meer aan groeit. Door middel van snoeien zorg je voor een betere en grotere bloei van bloemen.

Bemest voor een regenbui

Het gras begint al weer snel te groeien vanaf 5 tot 6 graden. Wanneer dit het geval is moet het gazon direct gemaaid worden. Maai het gazon en bemest het. Doe dit vlak voor een regenbui zodat de mestkorrels snel de droge grond in trekken. Overbemesting maakt grond en planten kwetsbaarder. Als de temperatuur snel oploopt is het belangrijk om de planten en grond goed te bewateren.

Gebruik een hogedrukspuit

Om de tegels van het terras schoon te krijgen kan je gebruik maken van een hogedrukspuit. Het groen gaat direct van de tegels af. Geef ook direct je tuinmeubelen een onderhoudsbeurt. Neem ook direct eventuele tuinhuisjes en schuttingen mee.

Met behulp van deze tips kan je tuin klaarmaken voor het voorjaar. Let wel altijd goed op de weerberichten voordat je aan de gang gaat. Begin niet te vroeg want een nachtvorst kan heel wat schade aanbrengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here