Ideeën voor meer groen in huis
Meer groen in huis is een ambitie die mensen al eeuwenlang koesteren. Met planten zorg je voor een kalme uitstraling en haal je tegelijkertijd letterlijk meer leven in huis, zodat je eenvoudig een huiselijke sfeer creëert. Een airconditioner is niet meer nodig met voldoende groen in huis, aangezien planten voor meer dan genoeg zuurstof en frisse lucht zorgen. Dit allemaal zonder enige stroom te verbruiken. Meer groen in huis heeft kortom tal van voordelen, maar hoe pak je dit concreet aan?

Kies de juiste plant voor extra schone lucht

Meer groen in huis betekent ook meer frisse lucht in huis, maar niet elke plant is even effectief in het omzetten van vervuilde lucht in zuurstof. Om de beperkte ruimte in ruimtestations zo effectief mogelijk te gebruiken, heeft de NASA daadwerkelijk onderzocht welke planten het beste zijn in het zuiveren van lucht. Drie planten die hoog scoorden én er ook nog fraai uitzien, zijn de gele ganzenbloem, de graslelie en de dracaena. De gele ganzenbloem en de graslelie zijn mooie plantjes, maar met de dracaena haal je pas écht meer groen in huis. Deze botanische plant met een exotisch uiterlijk groeit in het wild uit tot een ware boom, maar ook als kamerplant kan de draceana een behoorlijke omvang krijgen.

meer groen in huis
Meer groen in huis doet wonderen voor je interieur, daarnaast zorgt het voor een gezonde leefomgeving.

Zorg voor een passend decor bij al het groen

Meer groen in huis betekent dat de hele uitstraling van je kamers verandert: planten zorgen voor een andere sfeer in huis, waar je ook de rest van je inrichting op kan aanpassen. Kies bijvoorbeeld ook andere natuurelementen die je aan je kamers kan toevoegen. Denk hierbij aan natuurstenenmuren of aan een houten vloer. Minder ingrijpende aanpassingen zijn ook mogelijk, zoals meubels van natuurhout. Een creatief idee is ook om een kleine muurholte die nu bijvoorbeeld als kast wordt gebruikt om te bouwen tot een opslagplaats voor brandhout. Op deze manier straalt je hele huis de frisse natuur uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here