Van plan om je tuin aan te pakken en zit je misschien te denken aan een bezichtiging van tuinen? Tijdens een tuinen bezichtiging doe je veel inspiratie op en krijg je de kans om nieuwe tuinideeën op te doen. Ga in je eentje kijken, of ga samen en geniet van het rustgevende gevoel terwijl je door allerlei verschillende soorten tuintjes loopt. Kom erachter wat je wel en wat je juist niet mooi vindt tijdens een bezichtiging van tuinen. Wat een tuinen bezichtiging precies is en hoe jij ervan kan profiteren lees je in ons nieuwste blog.

 

Bezichtiging tuinen: wat is dat?

Wat is een bezichtiging tuinen precies? Verschillende platformen in Nederland en België brengen tuineigenaren en tuinenthousiastelingen samen door tuinen open te stellen voor bezoekers. Tuineigenaren die trots zijn op hun tuin of graag met hun prachtige tuinen pronken, melden zich aan en stellen hun tuin open voor bezoekers van wandel- en fietstochten. Er zijn verschillende redenen om aan zo’n tocht mee te doen. Je kunt er inspiratie opdoen voor je eigen tuin, of je geniet gewoon erg van het fietsen en wandelen langs de mooiste tuinen van Nederland. Welke reden je ook hebt, er valt altijd wat te genieten.

Tuin bekijken en inspiratie opdoen
Bekijk tuinen en doe inspiratie op

Vind een tuin die bij jou past

Een goede reden om eens aan een tocht deel te nemen, is het vinden van inspiratie voor je eigen tuin. Je zult tuinen zien die je nog nooit eerder gezien hebt en versteld staan van de mogelijkheden. Neem de tijd om alle tuinen goed in je op te nemen. Ook wanneer je niet aan een georganiseerde tocht deelneemt heb je de kans om de voortuinen te bekijken tijdens een wandeling of fietstocht. Achtertuinen bekijken wordt echter een lastiger verhaal, dus om een kijkje achter de schermen te nemen moet je eigenlijk wel aan een georganiseerde tocht deelnemen.

 

Bekijk en geniet

Ga je voor de ontspanning tuinen bezichtigen? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Neem de tijd om de natuur in je op te nemen en geniet van de prachtige tuinen die Nederland rijk is. Bezoek tuinen met je kinderen of neem de hond mee naar tuinen waar huisdieren zijn toegestaan en maak er een compleet dagje uit van. Heb je zelf een mooie tuin waar je erg trots op bent? Meld je dan aan bij een platform om ook jouw tuin in een fiets- of wandeltocht op te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here