Wanneer we onze tuin een opknapbeurt geven, besteden we vaak veel tijd en geld aan nieuwe planten, tuinmeubelen tegels enzovoorts. Het eindresultaat mag er dan ook zijn: een mooie tuin waarin je tijdens de warme dagen heerlijk kunt relaxen. Maar toch, het aanblik wordt ruw verstoord door een garagedeur die totaal niet bij de tuin past. Hartstikke zonde en bovendien ook niet nodig! Er zijn namelijk tal van verschillende soorten garagedeuren verkrijgbaar zodat er altijd wel een passende deur is te vinden. Om je hierbij op weg te helpen, zullen we een aantal deuren bespreken die bij de verschillende soorten tuinen passen.

Garagedeuren van hout voor landelijke tuinen

Wanneer je een landelijke tuin met veel groen hebt, levert het het mooiste aangezicht op als je voor een garagedeur van hout kiest. Garagedeuren van hout zijn in verschillende varianten te verkrijgen. Zo kun je ervoor kiezen om de garagedeur van een loopdeur te voorzien. Op die manier kun je de garage eenvoudig via de loopdeur betreden en hoef je niet het hele deurblad te openen. Wanneer je een grote tuin hebt, is het het mooiste als je voor houten garagedeur kiest die is opgebouwd uit twee deurbladen. Op die manier krijg je echt dat een landelijke boerderijgevoel. Besef wel dat hout om onderhoud vraagt, dus dat je tijdig het deurblad laat onderhouden om het hout in goede conditie te houden.

houten garagedeur
Wat voor garagedeur heb jij?

Sectionale garagedeuren

Een sectionale garagedeur past perfect bij een moderne strakke tuin waarin veel tegels zijn verwerkt. Het mooiste is als je de kleuren van de tegels zoveel mogelijk probeert te benaderen met de kleur van het deurblad. Een groot voordeel van een sectionale deur, is dat de deurpanelen naar binnen toe openklappen. Daardoor hoef je geen rekening te houden met deurbladen die ruimte nodig hebben om naar buiten toe te openen.

Een alternatief voor een sectionale garagedeur: roldeuren

Een andere soort garagedeur die prima bij een moderne tuin past waarin veel tegels zijn verwerkt, is een roldeur. Roldeuren zijn tegenwoordig niet alleen maar bedoeld voor opslagboxen, maar ook uitermate geschikt om als garagedeur te gebruiken. Er zijn zelfs roldeuren met geïsoleerde deurpanelen beschikbaar, waardoor je geen last hebt van kou en tocht in de garage.

Bekijk het aanbod bij een garagedeur specialist

Nu je weet wat voor soort garagedeur bij welke tuin past, is het aan te raden om bij een garagedeur specialist het complete aanbod te bekijken. Per deur zijn er immers vele mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan diverse kleuren, wel of geen elektrische bediening (een elektrische deur is beter bestand tegen een inbraak. Lees er hier meer over: https://www.garagedeurspecialist.nl/elektrische-garagedeuren/) en het toevoegen van extra sloten om de kans op een inbraak te verkleinen. Vraag daarnaast ook bij diverse aanbieders een offerte op. Op die manier krijg je een goed beeld van wat een redelijke prijs voor een garagedeur is en welke services de diverse leveranciers aanbieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here