Een veranda wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Mensen die oorspronkelijk te klein bouwden en graag wat extra ruimte willen, zetten nogal eens een veranda. Wanneer je een huis hebt waar er weinig licht in de woonkamer binnen valt, is een veranda ook een oplossing. Veranda’s zijn meestal gemaakt om extra licht binnen te laten. Dit werkt goed doordat de meeste veranda’s zeer veel glas bevatten.

Veranda’s worden ook gebruikt om planten in te kweken. Je kan planten die niet vriesbestendig zijn zo een plekje geven in de winter maar ook het aanleggen van een kleine moestuin is ideaal in een veranda. De zon verwarmt al snel de ruimte onder het glas en kiemende planten groeien zo veel sneller dan in de tuin. Het seizoen voor groenten uit je moestuin kan zo meer dan twee maanden langer worden.

Veranda’s worden soms ook los van het huis in de tuin gezet. Aangezien ook veel mensen van een warmere omgeving houden, is het een aanrader wanneer je in het voor- of najaar in de tuin wil zitten. Met slechts enkele uren zon per dag kan de temperatuur in de veranda al aardig oplopen.

Een veranda voor in de tuin
Een veranda voor in de tuin heeft een prachtig gezicht. Het geeft je huis extra klasse mee.

Waaruit worden veranda’s gemaakt?

De meeste veranda’s worden uit veel glas gemaakt. Tussen het glas kunnen er verschillende materialen gebruikt worden. Een van de meest gebruikte materialen is aluminium. Het gebruik van aluminium heeft als grote voordeel dat het weinig onderhoud vereist. Aluminium kan in verschillende kleuren geverfd worden en dus kan de veranda makkelijk in een goed passende kleur aangebouwd worden.

Een andere mogelijkheid is hout. Het gebruikt van hout zorgt voor een zeer natuurlijke uitstraling. Ook zorgt hout voor een veel warmere sfeer dan aluminium. Hout voor de veranda heeft wel een nadeel, namelijk behandeling. Elk jaar moet het hout opnieuw behandeld worden zodat het zijn mooie kleuren behoudt en niet te erg afziet in weer en wind.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here