We willen wat privacy als we buiten in de tuin zijn. Maar toch willen we geen strakke look die betonplaten uitstraalt. Anderzijds willen we ook niet teveel onderhoud hebben aan de tuinafsluiting. Dat zijn al een aantal redenen op zich om te kiezen voor een houten schutting in de tuin. Hout is duurzaam en bij een goede behandeling gaat het jarenlang mee. Omdat hout gemakkelijk te bewerken is, kan je er creatief mee omgaan. Hierover later meer. Tenslotte hoeft hout niet zo duur te zijn als je rustig rondkijkt naar de mogelijkheden.

Welke houten schuttingen bestaan er zoal?

Je kan natuurlijk een kant en klare schutting kopen. Die heb je in allerlei hoogtes en materialen en structuren. Er bestaan volledig gesloten schuttingen of opengewerkte panelen met lamellen of roosters. Qua hout kan je kiezen tussen goedkoper of heel duur hout. Je kan ze zelf plaatsen of je kan ze laten installeren. Wil je wat extraatjes en ze volledig zelf ontwerpen, dan ga je voor maatwerk op bestelling. Al deze zaken bepalen de prijs van je schutting.

Houten schuttingen zelf maken?

Ben je wat creatief aangelegd, dan kan je zelf een schutting in mekaar knutselen. Met wat zoeken vind je het geschikte hout. Zoek eens naar steigerhout of pallettenhout. Dat is het goedkoopste en staat heel stijlvol. Je hebt dan een aantal plankjes die je kan omvormen tot een mooie schutting.

Creativiteit in je schutting

Een schutting hoeft geen saaie vlakke afsluiting te zijn. Je kan best gaan spelen met vormen, structuren en bijkomende ornamenten. Zo kan je bijvoorbeeld de bovenkant op ongelijke hoogtes laten komen zodat je een speelse bovenkant krijgt. Tegen de schutting kan je in hetzelfde materiaal een bankje of bloembakken monteren. Op die manier wordt je schutting nog meer geïntegreerd in de rest van je tuin. Ga vooral voor creativiteit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here