De lente staat weer voor de deur en dat betekent dat de bloemetjes weer gaan bloeien. Beginnen jouw groene handen ook al weer te jeuken? Lees dan snel onze tips over de tuintrends van 2016 en maak van jouw tuin een huzarenstukje!

Te veel beplanting bestaat niet

De tuin mag weer lekker vol staan met beplanting, geen bloem of plant is te veel. Zorg echter wel voor een natuurlijke uitstraling. De planten mogen dus lekker door elkaar en zonder ze vooral niet van elkaar af. Houd alleen wel rekening met een juiste balans van de kleuren van de bloemen en planten.

Door de overvloed aan planten, is de bestrating minder belangrijk geworden, aangezien het simpelweg minder opvalt. Stop hier dan ook niet te veel tijd en geld in. Simpele grijze betontegels voldoen bijvoorbeeld al prima.

Moestuintje

De eetbare tuin wint ook in populariteit. De biologische trend zien we dus ook terug in onze eigen tuin. En geef toe, wat is er nou leuker dan het eten van je eigen gekweekte groente en fruit. En het is bovendien nog gezond ook!

Afscheiding van de tuin

Bedenk bij het afscheiden van de tuin goed wat je ermee wilt bereiken. Ben je heel erg gesteld op privacy of gaat het puur om het uiterlijk? Wanneer privacy prioriteit heeft, dan kun je kiezen voor een schutting, met het materiaal en de hoogte die bij jouw wensen aansluit.

Wanneer je de voorkeur geeft aan een zo groen mogelijke tuin, dan kan een natuurlijke groene tuinafscheiding uitkomt bieden, in de vorm van een heg of een rij bomen. Houd er echter wel rekening mee dat een groene tuinafscheiding ook het nodige onderhoud met zich meebrengt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here