Kamerplanten zijn afhankelijk van de mens wat water geven betreft. Een kamerplant kan niet zonder goede verzorging omdat deze in een pot moet overleven. Over het algemeen hebben planten in de natuur geen water nodig of het moeten tuinplanten betreffen. Deze zijn ook afhankelijk omdat er droogteperiodes kunnen ontstaan in de zomermaanden. Dan is het zaak om de planten water te geven. Planten in de huiskamer hebben het hele jaar water nodig. In de zomermaanden meer dan in de wintermaanden. Ook heeft de ene plant meer nodig dan de andere. Vetplanten kunnen weken zonder water omdat zij hun vocht opslaan en zuinig met water om kunnen gaan. Vetplanten en cactussen vindt je in hun natuurlijke omgeving terug in droge gebieden. Woestijnen herbergen vele soorten cactussen. In de woestijn valt nauwelijks regen dus wanneer we zo’n plant uit dit gebied in huis halen zullen we de hoeveelheid water die we geven moeten aanpassen.

Welke kamerplanten willen veel water?

 

Kamerplanten waarvan de grond eigenlijk altijd vochtig moet zijn en die voorzien zijn van weinig wortels zij de palmsoorten. Een palm als de Lucuala Grandis haalt veel vocht uit de omgevingslucht. De aarde waarin de plant staat dient dan vrijwel altijd vochtig te zijn zodat dit kan verdampen.
Planten die voorzien zijn van grote dunne bladeren groeien veelal in de tropen. Zij staan tussen en onder grotere soorten planten en bomen die hen beschermen tegen zonlicht. In de tropen is de bodem vaak vochtig zodat deze planten kunnen overleven. Dit soort planten die we als kamerplant hebben opgekweekt vraagt dus een vochtige, niet zonnige omgeving om te gedijen.

Weinig water geven

 

Planten die weinig water nodig hebben vinden we meestal op kantoren. Ook bij mensen die wel graag iets groens in huis willen maar een makkelijke verzorging voor hun plant willen vindt je deze planten. Planten die niet zo vaak water nodig hebben zijn bijvoorbeeld cactus en sanseviera. Een sanseviera heeft een wat dikkere opperhuid en is voorzien van een soort waslaagje wat verdamping van vocht tegengaat. Planten die weinig water nodig hebben zijn meestal voorzien van wat kleiner blad. De Zamioculcas is tegenwoordig een populaire plant die weinig verzorging en water vraagt en er ook nog eens mooi uitziet. Een plant die in vrijwel elk interieur tot zijn recht komt. Kijk voor meer informatie over hoe vaak planten water nodig hebben op de desbetreffende website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here