Het woord LED strips zegt het zelf, het is een strip waar leds op zitten. LED strips zijn vrijwel altijd flexibel en zijn voorzien van een plakstrip op de achterkant, dus ze kunnen makkelijk gemonteerd worden. Er zijn ook niet-flexibele LED strips, deze hebben een hoger vermogen een een warmte geleidende werking. Je wilt natuurlijk niet dat je LED strip overhit raakt! Je kunt LED strips in verschillende soorten en maten verkrijgen. De (RGB) of de meerkleuren LEDs trips zijn het populairst onder de consument. Met deze LEDstrips heb je alle kleuren van de regenboog in handen. Je hebt varianten van dertig leds per meter en varianten van zestig leds per meter. Ook zijn LED strips te verkrijgen in waterdichte vorm.

De kwaliteit van LED strips

Om de kwaliteit van LED strips te kunnen vaststellen moet je naar twee dingen kijken, dat is de helderheid en de lichtsterkte (het aantal lumen). Wat ook erg belangrijk is dat de LEDstrips veilig zijn! Er zijn LED strips die erg lang kunnen zijn van 5 tot 10 meter. Veel verpakkingen en winkels vermelden er niet bij dat LED strips van grotere lengtes overhit kunnen raken. Als een LEDstrip overhit raakt zal het ontbranden en dan heb je er niks meer aan plus je creëert een gevaarlijke situatie voor jezelf, dus pas op! Behalve de lengte zijn de ampères dus het vermogen van de LED strip erg belangrijk, omdat je rekening moet houden met het soort kabel die je gebruikt.

Een LED strip gebruiken voor in de tuin

Een LED strip kopen voor in de tuin is uiteraard aan te raden. Wanneer je nog wil genieten van lange zomeravonden, dan kan je zo’n type strip bijvoorbeeld ophangen in de veranda.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here