Problemen met een hellend dak zijn vaak makkelijker in een vroeg stadium te signaleren dan problemen met een plat dak. De meeste hellende daken zijn namelijk voorzien van dakpannen en het is natuurlijk best makkelijk om op te merken als er een dakpan missend is of als deze gebroken is. Op deze momenten is het zeer duidelijk dat er een dakreparatie van een hellend dak nodig is.

Versleten glazuurlaag van dakpannen

Iets moeilijker te signaleren is wanneer de glazuurlaag van een dakpan versleten is. Dit laatste probleem komt meestal voor aan het einde van de levensduur van de dakpannen. Doordat de bovenste laag van de dakpannen versleten is tast dit de waterdichtheid van de dakpannen aan en daarmee natuurlijk ook die van het hellend dak. De dakpannen zullen dan water doorlaten en vaak moet in deze situatie het gehele dak vervangen worden.

Dakbedekking vervangen of repareren

Wanneer zich problemen voordoen met de dakbedekking van een hellend dak dan is altijd de vraag of de complete dakbedekking vervangen moet worden of dat een dakreparatie van een hellend dak voldoende is. Doordat er meestal dakpannen als dakbedekking op een hellend dak worden gebruikt zal in de meeste gevallen een reparatie voldoende zijn. De dakpannen kunnen door een dakdekker simpelweg vervangen worden en dan is het dak weer volledig in orde.

Soms kan het echter ook voorkomen dat er zoveel dakpannen gelijktijdig zijn aangetast met een probleem dat het nodig is om het complete dak te laten vervangen. Om dit zeker te weten kan je altijd het beste een professionele dakdekker de situatie van jouw dak laten beoordelen, zoals dakdekkers-almere.nl. Meestal kan hij of zij dat al vanaf de grond doen of via een zolderraam, maar het kan ook voorkomen dat ze hiervoor het dak op moeten gaan om de dakpannen van dichtbij te bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here